torsdag 31 augusti 2023

Jag känner mig hedrad

» Richard Jomshof kan dra åt skogen med sitt hat.

Jag tänkte logga in på Twitt... f'låt X heter ju Elon Musks pestspridare numera. Jag har ingen aktivitet längre där, men jag skulle kontrollera ett uttalande från den sverigedumokratiska pajasen Richard Jomshof. Jag får då till svar att jag är blockerad av Richard Jomshof (SD). Jag kan inte tolka detta på något annat sätt än som en heder för mig. Jag trodde inte att jag var så betydelsefull.

Fast nu kan det ju också vara så att den där pajasen kanske blockerar alla som han inte har godkänt personligen som en vän. Men det känns ju liksom mer hedrande för mig om han medvetet blockerat just mig och inte om jag bara tillhör den stora massan.

Att den här mannen lever på en annan planet och i sitt hat mot muslimer är villig till vilka lögner som helst är något som vi har insett för länge sedan. Att de tre partier som utgör vår minoritetsregering inte vågar ta avstånd från hans lögner och hat säger allt om hur beroende av Jimmie Åkessons trupper Ulf Kristerssons regering är. Jag förstår varför man från den Brunblå sörjans sida ska se till att det inte ens blir någon omröstning i Justitieutskottet om övriga medlemmars förtroende för ordförande Richard Jomshof.

Hur som helst såg jag en skärmbild av ett uttalande från Richard Jomshof som säger en hel del om mannens fantasivärld som är helt präglad av hat utan verklighetsförankring. Men skärmbilden var inte komplett så jag ville se hela uttalandet. Men, som sagt, jag är tydligen blockerad av Richard Jomshof så jag får nöja mig med det jag kan utläsa av skärmbilden. Så här uttalar sig alltså den man som riksdagens majoritet utsett till ordförande för det mycket viktiga Justitieutskottet:

- "Det är alltid lika patetiskt när skrikvänstern, med Socialdemokraterna och Magdalena Andersson som körledare, tar ton. De är naturligtvis inte intresserade av demokrati eller yttrandefrihet. De är bara intresserade av makt och de är villiga att göra precis vad som helst för att få behålla den, även om det innebär att man måste krypa för islamister och diktaturer. En stor del av Socialdemokraternas väljarkår består av islamister. Den som tar strid mot islamisterna och deras..."

Sven har färdiga åsikter - alltid gratis
Vid senaste valet fick Socialdemokraterna närmare 2 miljoner röster. Om nu "en stor del" av dessa är islamister, hur många kan det då röra sig om? Med tanke på att kanske 9% av Sveriges drygt 10 miljoner innevånare anses vara muslimer så måste detta innebära att Richard Jomshof är så totalt imbecill och okunnig att han tror att muslim är lika med islamist. Säpo (som jag litar på mer än jag litar på Richard Jomshof) uppskattar att det finns omkring 2.000 som kan karakteriseras som "islamister" i Sverige.

Vi kan fundera lite på Sverigedemokraterna (Richard Jomshofs eget parti) istället som vid senaste riksdagsvalet fick drygt 1,3 miljoner röster. Jag är lite försiktigare när jag säger att jag faktiskt inte tror att "en stor del" av SD:s väljare är nazister. Jag tror att gruppen riktiga nazister inte är så stor trots allt. SD:s väljarunderlag består främst av missnöjda populister och smårasister. Lägg till detta muslimhatare och en liten grupp nassar. Men jag tror att dom kanske är lite fler än 2.000 - nassarna alltså.

Vad diskussionen nu handlar om är om man på något sätt ska införa någon form av förbud mot att bränna Koranen (och Bibeln och Torah osv). Sverigedemokraterna som ju är helt insnöade i sitt muslimhat och gillar Koranbränningar säger alltså Nej till allt. Regeringen är inne på någon form av beslut om att det ska kunna förbjudas att man gör något som kan innebära ett säkerhetsproblem för Sverige. Dvs polisen ska kunna stoppa en koranbränning om det riskerar utlösa terrorattacker mot Sverige. Min stora invändning mot denna lösning är att det är en eftergift till terrorgrupper och ju faktiskt innebär att man ska kunna stoppa en demonstration mot Rysslands krig i Ukraina med motiveringen att det riskerar att trigga ryska cyberattacker mot svenska mål.

Jag känner mer sympati för den socialdemokratiska versionen. Dvs att koranbränningar ska kunna klassas som hets mot folkgrupp. Dvs inte ett totalförbud mot att bränna koranen (och bibeln och...). Men om detta görs på ett sätt som kan anses vara hets mot folkgrupp så ska det göras olagligt. Att hävda att en åtgärd som stoppar koranbränning t.ex. är ett angrepp mot åsikts- och yttrandefriheten tycker jag är lite fel ute. Att bränna koranen är ju i sig ett angrepp mot muslimers åsiktsfrihet.

Men att försvara Richard Jomshofs (och Sverigedemokraternas) hat mot muslimer, det är inget annat än ett utslag av rasism och islamofobi. Jag tycker vi skickar Richard Jomshof på utbildning, han har mycket att lära.

Jag återkommer en annan dag till regeringens Anne Frank-lag. Alltså den angiverilag man från den Brunblå sörjan vill införa. Jag vill ge ett råd till Richard Jomshof att läsa Anne Franks dagbok, den handlar om att leva illegalt. Till slut blev hon förrådd av en angivare.

Läs:
S: Koranbränningar kan vara hets mot folkgrupp. - Expressen
Danmarks väg får inte bli vår. - Mattias Svensson i Svenska Dagbladet
Aftonbladet/Demoskop: Varannan svensk vill förbjuda koranbränning. - Aftonbladet
Moderaterna blandar bort korten om Jomshof. - Helsingborgs Dagblad ledare
SKR: Kommuner och regioner måste undantas anmälningsplikt. - Dagens Samhälle (låst)

Inga kommentarer: