måndag 14 augusti 2023

Ge Richard Jomshof sparken

» Väljer Liberalerna Makten eller Moralen.

Vid nästa sammanträde med Riksdagens justitieutskott kommer den samlade oppositionen från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet att kräva en förtroendeomröstning om utskottets ordförande sverigedemokraten Richard Jomshof. En omröstning som jag tycker är helt självklar.

Riksdagen kan INTE ha en ordförande för ett så viktigt utskott som Justitieutskottet som är en direkt säkerhetsrisk för landet och som mer eller mindre uppmanar till brott. Richard Jomshofs hatiska uttalanden om muslimer och islam och hans stödjande av handlingar som ligger på gränsen till att vara kriminella när han mer eller mindre uppmanar till nya koranbränningar är helt olämpliga från en person i hans ställning. Att Moderaterna fortsätter att ställa sig bakom Richard Jomshof är inget annat än ett bevis för att Moderaterna idag går i SD:s ledband och tycker att Makten är viktigare än allt annat. Att tolerera att statsministern kallas ynkrygg förklarar allt. Redan att en gång utse Richard Jomshof till ordförande i utskottet tydde på dåligt omdöme.

Färdiga åsikter - helt gratis
Moderaterna fortsätter naturligtvis att försvara Sverigedemokraterna. Man kallar den enade oppositionens krav för "inrikespolitiskt tjafs". I den moderata världen är det uppenbarligen helt utan problem att ha en ordförande för ett av riksdagens viktigaste utskott som i praktiken är ett säkerhetshot mot landet genom att i ett ytterst känsligt läge fortsätta att sprida sitt hat mot omkring 2 miljarder människor.

Det ska påpekas att för att ett misstroedevotum ska gå igenom så krävs att någon från TiDÖpartierna gör gemensam sak med den Rödgröna oppositionen. Liberalernas ledamot i Justitieutskottet Juno Blom ställer upp för sin TiDÖkollega. Men inom Liberalerna förs en kampanj för att Liberalerna ska ta sin hand från Richard Jomshof. Det ska bli intressant att se vilket val Liberalerna till slut gör, Moralen eller Makten? Det ska påpekas att jag faktiskt tror att om det finns någon ynkrygg så är det Johan Pehrson, som kommer att se till att Liberalerna lägger sig pladask i underdånighet inför Sverigedemokraterna.

För övrigt tycker jag faktiskt att brännande av heliga skrifter (som koranen, bibeln osv) inte är ett försvar för åsikts- och yttrandefriheten, det är ju ett angrepp på åsikts- och yttrandefriheten. Det är ju ett sätt att tala om att man anser att vissa har inte rätt till en åsikt, rätt till en religion, rätt till en skrift om sin religion.

På tal om Sverigedemokraterna så fick jag en fundering igår. Varje gång vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M/SD) håller presskonferens och presenterar nå't så gör hon detta tillsammans med sin frände i Sverigedemokraterna. Det finns aldrig några representanter från övriga regeringspartier bredvid på podiet. Det sker alltid bara tillsammans med en sverigedemokrat! Kan det ha någon signifikant betydelse?

Läs:
Oppositionen vill rösta om Jomshofs avgång. - Dagens Nyheter (låst artikel)
Oppositionspartierna: Kräver omröstning om Jomshof. - Aftonbladet
Jomshof efter kravet: Dags att de tar ansvar. - Svenska Dagbladet
M slår tillbaka om Jomshof: Inrikespolitiskt tjafs. - Dagens Nyheter
Interna kravet i L: Samla partiet mot Jomshof. - Aftonbladet
Jomshof är en röst från att falla. - Oisín Cantwell i Aftonbladet
Nu landar Jomshof i Johan Pehrsons knä. - Tomas Ranberg i Dagens Nyheter
Spretig opposition bara enig i en sak. - Henrik Torehammar i Svenska Dagbladet
Inget stoppar Jomshof. - Heidi Avellan i Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: