tisdag 15 augusti 2023

Richard Jomshof fortsättning

» Förtroendet är lågt på många håll.

Igår tyckte jag ju till om det faktum att den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet nu slutgiltigt tröttnat på Richard Jomshofs ansvarslösa handlande. Dom kommer gemensamt att kräva en förtroendeomröstning i Riksdagens justitieutskott om förtroendet för dess ordförande Richard Jomshof. Man vill helt enkelt byta ut honom mot någon mer lämplig ordförande. Representanter från de andra partierna i den Brunblå sörja som tillsammans med Sverigedemokraterna, alltså Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, utgör majoriteten i detta utskott deklarerade omedelbart att dom hade fullt förtroende för Richard Jomshof som ordförande. Fast inom Liberalerna förs en intensiv debatt i frågan.

Den intressanta frågan är om dessa ledamöter verkligen har förtroende för Richard Jomshof som ordförande eller om det i själva verket handlar om att dom helt enkelt inte vågar säga något annat för att inte riskera att såra Sverigedemokraterna. Då finns ju risken för att Sverigedemokraterna tycker att dessa tre partier bryter mot TiDÖavtalet och drar tillbaka sitt stöd till Ulf Kristerssons marionettregering.

I dagens tidningar är naturligtvis kravet från den samlade Rödgröna oppositionen ett huvudtema på många ledarsidor. Och här är stödet för Richard Jomshof lite mer splittrat. I näringslivets megafon Dagens Industri skriver Tobias Wikström: - "Oppositionen har rätt – byt ut Jomshof". I moderaternas egen megafon Svenska Dagbladet skriver Henrik Dalgard: - "Ja, Jomshof är olämplig på sin post".

Det finns helt uppenbart en förhoppning om att Jimmie Åkesson ska återvända från sin semester och göra klart för Richard Jomshof att det nog är bäst för familjefriden att han hoppar av och ersätts av någon annan sverigedumokrat.

Sven Tycker bjuder dig varje dag på färdiga åsikter - helt gratis

Om nu inte Liberalerna kommer fram till att Moralen är viktigare än Makten...

Läs:
Oppositionen har rätt – byt ut Jomshof. - Tobias Wikström ledare Dagens Industri
Ja, Jomshof är olämplig på sin post. - Henrik Dalgard ledare Svenska Dagbladet
Bilden på Jimmie Åkesson som väcker reaktioner. - Expressen

Inga kommentarer: