torsdag 10 augusti 2023

Denna Maria Malmer Stenergard

» Hon är en skam.

Det är tragiskt att vi fått en minister med ansvar för migration som drivs av ett hat (eller rädsla...) för det hon betecknar som icke-svenskar. Formellt ska hon visst vara medlem i Moderaterna och har fått uppdraget av Moderaterna. Men i praktiken driver hon en migrationspolitik som står närmast det rasistiska Sverigedemokraterna.

Jag blir förbannad
Egentligen är det väl bara rasister som är nöjda med hennes klappjakt på invandrare. De flesta sansade människor, och då menar jag allt från arbetsgivare till vanligt folk, oroas starkt för att hennes politik kommer att skapa mycket mer problem än det möjligtvis löser.

Låt mig ta ett par artiklar från helt olika håll. I Svenska Dagbladets näringslivsbilaga oroas man över att Maria Malmer Stenergards införda inkomstgräns för arbetskraftsinvandrare kommer att skapa stora problem med att kunna rekrytera personal till många olika branscher.

I Arbetaren läser jag om ett problem i verkligheten. Maria Malmer Stenergards direktiv gör att Migrationsverket vill utvisa 100-talet sjuksköterskor som arbetar för Attendo och som varit i Sverige i många år, lärt sig svenska och fått svensk sjuksköterskelegitimation. Men ut med dom tycker Maria Malmer Stenergard. Dom är ju inte vita etniska svenskar!

FY FAN!

Läs:
Flera branscher klarar inte nya lönekravet. - Svenska Dagbladet
Sjuksköterskor på Attendo riskerar utvisning. - Arbetaren

Inga kommentarer: