söndag 6 augusti 2023

Veckans Halleluja

» Eller ska vi säga rappakalja.

I Helsingborgs Dagblad (och gissar jag även på andra håll) har den förre moderata riksdagsledamoten, EU-parlamentarikern, partisekreteraren, MUF-ordföranden mm Gunnar Hökmark författat ett riktigt mästarstycke. Under rubriken "Natointrädet – Sveriges största insats för europeisk fred någonsin" hyllar han det svenska avskaffandet av alliansfriheten och anslutningen till den Pentagon-styrda militäralliansen NATO. När det nu kan komma att ske rent formellt? Man känner verkligen hur vi nu äntligen går mot en fredligare och ljuvligare framtid tack vare att Sverige äntligen anslutit sig till USA:s militärpakt. Där vi nu förbinder oss att ge oss ut i krig för att försvara t.ex. Turkiet, Ungern och USA osv.

Satsa på fred och inte upprustning
Bland de mer hårresande uppgifterna från Gunnar Hökmark är att det svenska inträdet i NATO skulle hjälpa till med nedrustning. Låt oss ta en titt på världens militärutgifter. USA står ensamma för 39% av världens militärutgifter. Kina kommer tvåa med 13%. Av de övriga 10 länderna i topp är fyra andra NATO-länder. Storbritannien 3,1%, Tyskland 2,5%, Frankrike 2,4% och Italien 1,5%. Den stora fienden, Ryssland står för 3,9% av militärutgifterna. Det är en tiondel av USA:s utgifter. Det är mindre än hälften av den samlade satsningen från de tre europeiska NATO-länder som har högst utgifter. Några av de länder i Europa som ökat sina militärutgifter mest är Finland som ökat med 36%, Litauen med 27%, Sverige med 12% och Polen med 11%. Att Ukraina satt nytt världsrekord i att öka militärutgifterna är kanske ingen förvånande uppgift. Att utgifterna ökar mer i Finland och Sverige än i Ryssland (upp 9,2%) kanske förvånar mer. Det svenska medlemskapet i NATO har ingenting med nedrustning att göra - tvärtom, det är Gunnar Hökmark som snackar rent skit!

Gunnar Hökmarks övriga struntprat om svensk neutralitet och fredsarbete förtjänar inte mer diskussion. Han har drivit den tesen länge. Läs t.ex. den här texten Gunnar Hökmark gavs utrymme för i moderata Svenska Dagbladet för en dryg vecka sedan: - "Ett moraliserade utan moral." Jag vill snarast hävda att Gunnar Hökmark är en krigshetsare som har betalt av den moderata lobbyorganisationen Frivärld för att sprida dynga!

Men, som sagt. Läs texterna och begrunda själva. Gunnar Hökmark är en krigshetsande högerprofil!

För övrigt kan vi konstatera att det idag den 6 augusti är det exakt 78 år sedan världens värsta terrorattack genomfördes. Den 6 augusti 1945 fällde USA den första atombomben över den japanska staden Hiroshima. Inom ett par timmar hade 100.000 människor dött i staden. Lika många dog efteråt pga efterverkningar från bomben i sig och strålningen från atombomben. Fortfarande idag lider människor av strålningen. De döda var i princip bara helt vanliga civila människor. Men syftet var att skrämma motståndaren. Det var ett typiskt exempel på en terrorattack!

Fortfarande idag bygger NATO:s strategi på att skrämma med kärnvapen. Precis som Ryssland, Kina, Israel osv. Det är detta vi nu ska ansluta oss till!

Läs:
Military expenditure. - Sipri
World military expenditure reaches new record high as European spending surges. - Sipri
Rekordsummor till upprustningen i världen. - Hallandsposten
Natointrädet – Sveriges största insats för europeisk fred någonsin. - Gunnar Hökmark (m) i Helsingborgs Dagblad
Ett moraliserade utan moral. - Gunnar Hökmark (m) i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: