torsdag 24 augusti 2023

Vår ledande optimist

» Nästan pinsamt.

Vår moderata utrikesminister Tobias Billström måste vara vårt samhälles största optimist. Han har ju skakat hand med Mr Erdogan of Turkey på att det turkiska parlamentet ska godkänna den svenska ansökan till NATO när man öppnar igen i oktober. Och har man skakat hand med Mr Erdogan of Turkey så är det ju ett bindande löfte och avtal!

Hahaha!

Färdiga åsikter - helt gratis
Att vi har fått en egen professionell koranbrännare i Salwan Momika, som uppenbarligen köper Koraner med mängdrabatt, har ingen betydelse. Jag såg att han precis lämnat in 12 nya ansökningar om att få bränna koraner på lite olika håll i landet. Vi behöver numera i varje fall inte importera halvsvensken Rasmus Paludan från Danmark för att elda Koraner. Salwan Momika och Rasmus Paludans aktiviteter med bokbål har ingen betydelse för Turkiets vilja att godkänna den svenska NATO-ansökan hävdar den obotliga optimisten!

Hahaha!

Hur som helst så håller ju regeringen på med att förbereda en lag som ska göra det möjligt att stoppa koranbränningar - om dom är ett hot mot vår säkerhet. Hur man ska få igenom det hela i riksdagen är jag dock lite tveksam till. Sverigedemokraterna, som ju egentligen stödjer koranbränningarna, har sagt tvärnej. Uppenbarligen är även Ebba Busch, som inte heller verkar tycka att bränna koraner är något att hänga upp sig på, inte så pigg på någon sådan lag. Och faktum är att jag inte heller tycker att en sådan lag är en bra idé. Om man ska få stoppa olika meningsyttringar eller rena dumheter med motiveringen att det skulle vara ett hot mot landets säkerhet så kanske nästa demonstration som stoppas är en demonstration mot Rysslands ockupation av Ukraina. Ryssland kanske hotar med cyberattacker? Nästa vecka stoppar vi demonstrationer mot diktaturen i Saudiarabien. Dom kanske hotar med oljan eller att skicka någon mördare?

Nä, men det kan däremot inte vara tillåtet att hetsa mot en grupp människor och angripa deras åsiktsfrihet. För det är just det som upprepade koranbränningar gör. Eller upprepade bibelbränningar. Eller upprepade eldande av Toran. Det är att hetsa mot en grupp människor och att angripa deras åsiktsfrihet. Vi vill inte ha några bokbål i Sverige. DET är ett angrepp på åsikts- och yttrandefriheten att bränna böcker!

Fast, apropå optimisten Tobias Billström, så har jag faktiskt förståelse för den stackaren. Vad ska han säga? Att han inte litar på Mr Erdogan of Turkeys handslag? Han måste ju säga att han litar på honom! Och han kan ju inte säga att Salwan Momika hotar NATO-inträdet. Då blir ju Sverigedemokraterna ledsna!

PS. På tal om den där planerbara kärnkraften så ser jag att återstarten av Ringhals 4 nu skjuts upp. Senaste budet är 19 september. Reaktorn har stått stilla sedan 2 augusti. Planerbar var det!

Läs:
Billström: Koranbränningarna påverkar inte Natomedlemskapet. - Dagens Nyheter
Busch (KD): Kommer inte stödja förbud mot koranbränningar. - Sveriges Radio
Väck misstroendevotum mot statsministern. - Magasin Para§raf (låst artikel)

Inga kommentarer: