lördag 12 augusti 2023

Vi lever i olika världar - fortsättning

» Ofattbara belopp.

Med gårdagens ämne fortfarande i minnet läste jag i dagens Dagens Industri om finansmannen Bengt Ågerup som Skatteverket nu begärt i konkurs för skatteskulder. Hans skatteskulder uppgår till sammanlagt 1,6 miljarder kronor. 1.600.000.000! Det är enorma summor. Men Bengt Ågerup gömmer sig i Schweiz och gör så gott han kan för att slippa bidra till det svenska samhället.

En del har lite mer slantar
Skatteskulden beror främst på en försäljning av det egna medicinteknikbolaget Q-Med för mer än 10 år sedan, något han tjänade drygt 3 miljarder på. Men någon skatt betalades inte in. Alltså har han nu en skatteskuld på 1,6 miljarder. En av de högsta skatteskulderna i Sverige. Bengt Ågerup hävdar att han bodde i Frankrike och Schweiz så han ska inte betala skatt i Sverige. Något som väl inte kan vara så svårt att bevisa, för då har han väl betalt skatt på vinsten på 3 miljarder där? Eller?

Det skulle inte skada med ett ökat internationellt samarbete mot den grova brottsligheten. Var är du Gunnar Strömmer (m)?

Vi andra vanliga människor som inte ens kan fatta hur mycket pengar 1,6 miljarder är kan bara konstatera att vi bor inte på samma planet.

Läs:
Finansmannen begärs i konkurs – skuld på 1,6 miljarder. - Dagens Industri

Inga kommentarer: