fredag 18 augusti 2023

En del tar ansvar för sina handlingar

» Andra vägrar göra detta.

Jag ser att riksdagsledamoten Carl B Hamilton från Liberalerna tagit ansvar för sina klavertramp. Detta sedan han villat bort sig i sitt försök att förklara varför Liberalerna inte skulle ställa upp för oppositionens (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet) gemensamma deklaration att nu hade man inte längre förtroende för Richard Jomshof som ordförande för riksdagens justitieutskott. Genom att förklara att hat mot muslimer kunde man till nöds acceptera, bara det inte blir mot judar också så virrade Carl B Hamilton bort sig totalt:

Liberalerna, tidigare kända som Folkpartiet
- "Jag tror att gränsen går om de skulle börja uttala sig på samma sätt om judar."

Sedan blev det ju inte riktigt så mycket bättre när han i ett förtydligande skrev:

- "L kan inte leva med rasistiska uttalanden om bland annat muslimer och judar och alldeles särskilt inte om judar."

Vi har ju tyvärr hamnat i ett läge där det mer eller mindre är OK att hetsa mot muslimer. Och Carl B Hamiltons yttranden är bara en följd av detta. Muslimer i Sverige får skulden för diktaturer i den muslimska världen. Dom jämställs med islamistiska terrorister. Sverigedemokrater är inte ensamma om detta. SD:s idol i regeringen, Maria Malmer Stenergard, verkar ha anammat det hela till fullo.

Det är alltså accepterat att hetsa mot muslimer (och andra grupper). Men banne mig om man får hetsa mot judar. Naturligtvis är det lika illa. Men den sverigedemokratiska hetspropagandan har fått fotfäste.

Men Carl B Hamilton ska ha all heder för att han tar konsekvenserna av att han sket i det blå skåpet. Det är något som sverigedemokrater inte gör ens för mycket grövre övertramp. Det är där skillnaden går mellan seriösa partier och icke seriösa populistiska missnöjespartier med sina rötter i nazism och rasism.

Visa att ni har någon form av heder kvar Richard Jomshof och Björn Söder! Gör som Carl B Hamilton! Lämna era välbetalda riksdagsuppdrag och skaffa en annan försörjning.

För övrigt såg jag att vår professionella sverigedemokratiska koranbrännare varit framme igen och eldat idag. Han ger sig inte förrän han lyckats provocera fram ett terrordåd, fått asyl i Sverige, och tjänat lite slantar på att filma och lägga ut på TikTok. Läs gärna det här som ger lite bakgrund.

Inga kommentarer: