fredag 4 augusti 2023

Byt ut Uffe och Elisabeth

» Ta resten samtidigt.

Jag ska villigt erkänna att jag under en tid kanske varit lite elak mot Ulf Kristersson och hans Brunblå sörja till regering. Jag har låtit Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson och deras partivänner lida för vad deras allierade Jimmie Åkesson och hans trupper hittar på. Jag har full förståelse för att Uffe inte kan stå upp för borgerliga värderingar när SD:s homofobi, rasism och allt annat får spridning. Han kan ju helt enkelt inte riskera att göra sig till ovän med Jimmie Åkesson och hans vänner. Då kanske dom drar in stödet och då sitter ju Ulf Kristersson på pottkanten. Det räcker med att några stycken SD:are i protest hittar på dumheter så ryker majoriteten.

Apropå Jimmie Åkesson, vad håller han på med? Det är väldigt tyst från honom! Har han långsemester, eller ...

Kanske ska vi istället ta en titt på verkligheten. Hur sköter vår Brunblå sörja sitt ansvar för vår svenska ekonomi. Jag har alltid varit intresserad av ekonomi. Jag har ju faktiskt studerat både Företagsekonomi och Nationalekonomi vid Lunds universitet. Så i näringslivets husorgan och megafon Dagens Industri hittar jag spännande siffror. Hur sköter Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson vår ekonomi? Inte så bra visar det sig! Här är en tabell över BNP-utvecklingen (dvs den ekonomiska utvecklingen) i EU:s medlemsländer. I topp ligger Irland som för 2023 beräknas få en BNP-utveckling på +5,5%. Sedan följer Malta, Rumänien, Portugal, Grekland och Cypern. som alla beräknas få en BNP-utveckling på över +2,0%. Sedan kommer EU-länderna i en lång rad. Länder som Österrike, Danmark, Tyskland, Finland och Tjeckien beräknas bara få en BNP-utveckling som ligger under +0,5%. Men dom ligger på plus i varje fall. Bland annat alltså våra Nordiska EU-grannar Danmark och Finland.

Sedan är det två EU-länder som faktiskt beräknas få en negativ BNP-utveckling i år. Estland med -0,4% och i den absoluta botten - Sverige med -0,5%. Vi kan alltså inte påstå att vår moderata finansminister Elisabeth Svantesson gjort succé. Hon har tvärtemot gjort fiasko! Sverige har alltså EU:s allra sämsta utveckling. Hon var duktig på att ta hand om sin egna ekonomi när hon lät maken och barnen bo i familjens bostadsrätt i Stockholm medan hon själv bodde i sommarstugan så att hon fick lite längre resväg till jobbet i riksdagen. Eftersom hon inte var folkbokförd i Stockholm fick hon ju lite extra traktamente osv från riksdagen. Jag gissar att hon bara lite då och då hälsade på maken och barnen i familjens bostadsrätt i Stockholm?

Elisabeth Svantesson (M) gör fiasko

Det finns många skäl att byta ut den här regeringen. Detta är bara ett av skälen!

Kanske ska vi konstatera att det blir sänkta anslag till generalerna och överstarna. Militärutgifterna ska ju vara 2% av BNP. Om BNP då minskar så blir ju anslaget till militären sänkt?

Läs:
Ekonomernas uppmaning: Ta fram budgetkanonen i höst. - Dagens Industri

Inga kommentarer: