lördag 19 augusti 2023

Vår ljugande regering

» Klimatpolitiken raseras av SD.

EU-länderna har gemensamt kommit överens om att minska klimatutsläppen. Man ska årligen rapportera in vad man gjort och hur det går. Länder som inte lyckas sänka utsläppen tillräckligt riskerar att få böta.

Den Brunblå sörjan som säger sig styra
Nu har tydligen den svenska regeringen (ni vet den där Brunblå sörjan som säger sig styra vårt land) skickat in sin redovisning. Det intressanta med den är att den upptar alla den förra regeringens åtgärder för att få ner klimatutsläppen. Men alla den nya regeringens åtgärder som kommer att öka klimatutsläppen nämns inte i den plan som lämnats in till EU.

Att den nya Brunblå regeringens åtgärder snarast kommer att öka utsläppen nämner man inte. Reduktionsplikten som har till syfte att minska utsläppen från trafiken ska ju sänkas rejält. Dvs utsläppen från trafiken kommer att öka rejält pga regeringens politik. Även andra beslut från vår Brunblå sörja kommer ju att innebära ökade utsläpp. Med vår nuvarande regerings politik kommer Sverige helt enkelt inte att klara målen.

Ska det vara så förbaskat svårt att erkänna detta? Vi vet att det är Sverigedemokraterna som styr. Och SD styrs av klimatskeptiker som vägrar tro på vetenskapen. Men erkänn det era förbaskade ynkryggar!

Läs:
Regeringen till EU: Det finns inget beslut om reduktionsplikten. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: