tisdag 22 augusti 2023

Mer om det här med faror

» Lite spridda tankar.

Jag läser i Svenska Dagbladet om en undersökning som Novus gjort. Man har frågat: - "Hur pass orolig är du för ett terrordåd i Sverige?" Det visar sig att varannan svensk är mycket eller ganska orolig medan den andra halvan inte är särskilt orolig eller inte alls orolig. Kvinnor är lite mer oroliga än män.

Sedan har man frågat: - "Nu när Sverige höjt terrornivån i Sverige kommer du ändra något i din vardag?" På den frågan svarar ungefär 2/3 av svenskarna mycket intelligent att dom kommer att fortsätta leva som vanligt. Det vanligaste man kommer att göra är att undvika folksamlingar. Det är bara någon enstaka som kommer att stanna inne eller undvika kollektivtrafik. Det är många fler som helt enkelt inte vet.

Svensken är alltså ganska intelligent och tar det lugnt om jag får säga det. Mest oroliga är av någon underlig anledning sverigedemokrater. Bland SD:s sympatisörer så är ungefär 2/3 oroliga. Undrar om det kan finnas något samband mellan detta och resultatet av en annan undersökning jag läste om. Enligt denna utmärker sig sverigedemokratiska sympatisörer när det gäller att tro på övernaturliga krafter, paranormala förmågor, kunna se in i framtiden, samtala med de döda, bota sjuka med handpåläggning, ett sjätte sinne och annat trams. Någon som är förvånad?

Nya intelligenta tankar varje dag - helt gratis
Som jag sagt innan, gå inte och var orolig och rädd för terrorhotet. Dels därför att det ju är precis det man vill att du ska bli, och vi ska inte låta oss bli lurade. Dels därför att det finns så mycket annat som innebär ännu större risker för just dig än en terrorattack. Jag läste idag om en svår trafikolycka med 5 döda utanför Skara. Det var lika många som dog vid Rakhmat Akilovs attack 2017. Mellan januari - juli i år har 120 personer dött i den svenska trafiken. I dagarna kan vi läsa om idioten som skulle bränna gummi och körde in i publiken, vi har läst om rallyföraren som körde av vägen och in i ett träd och dog. Och idag såg jag en liten notis om en 25-årig kvinna som blivit påkörd av en bil. Hade alla trafikolyckor fått samma publicitet i media som skjutningar och sprängningar hade vi alla varit livrädda för att ge oss ut i trafiken. Detta trots att det hävdas att de svenska vägarna tillhör de säkraste i världen.

All denna terrorismhysteri bottnar i den rasism och muslimhat som frodas i de sverigedemokratiska spåren. Det är den rasism och muslimhat som sprids från Sverigedemokraterna som skapat terrorhotet. Ett hat som sprids genom uttalanden från företrädare för Sverigedemokraterna. Och just nu ännu mer aktivt av vår professionella koranbrännare Salwan Momika. Som uppenbarligen gör allt detta för att garantera att han får asyl i Sverige och inte utvisas till Irak. Migrationsverket börjar dock bli allt mer skeptisk till hans historia. Bland annat har det dykt upp bilder som visar att han tillhört en beväpnad kristen milis. Det verkar som om SD gärna tar sin hand ifrån honom trots att han hävdar att han är SD-medlem och har för avsikt att kandidera för SD i nästa riksdagsval.

Han påstår att han bara utnyttjar den svenska åsikts- och yttrandefriheten. Men, vad han egentligen gör är ju att angripa alla muslimers åsiktsfrihet och göra sig skyldig till hets mot folkgrupp genom upprepade attacker mot en grupp människors tro. För övrigt läser jag att Ebba Busch (KD) tycker att alla muslimer bara ska vända andra kinden till. Men det är ju just det som i princip alla muslimer gör, man vänder andra kinden till och gråter i ensamhet hemma på kammaren för hans attacker på deras åsiktsfrihet. Kvinnan som försökte släcka hans eldande med en brandsläckare tycker jag är en hjälte. Mannen som iklädd boxhandskar attackerade Salwan Momika visade tydligt att han inte ville skada honom (varför annars ha boxhandskar på) men ville markera sin avsky. Jag sympatiserar inte med attacken, men har förståelse. Att höra "vända andra kinden till" från Ebba Busch som tyckte att polisen borde skjuta skarpt är patetiskt.

För övrigt läste jag om en rapport från Arbetsmiljöverket som berättade att personer som är födda utomlands i dubbelt så stor omfattning jämfört med svenskfödda utsätts för mobbning på arbetet. Den sverigedemokratiska rasismen visar sig på många olika sätt. Vi ska vara glada och tacksamma för alla dessa invandrare som jobbar och sliter för att göra det svenska samhället till ett lite bättre samhälle. Utan många av dessa skulle samhället inte fungera. Men något sådant vill inte Sverigedemokraterna och deras egen minister, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, erkänna. Där handlar det bara om problem. Inte om alla problem som blir lösta just genom invandrare. Jag fick igår äntligen en kallelse till sjukhuset för behandling av min efterstarr. Det blir bara 7½ månads väntetid! Läkaren är av namnet att döma en av alla dessa invandrare som håller uppe den svenska sjukvården.

Sven Tycker bjuder dig varje dag på färdiga åsikter - helt gratis

Läs:
SD-väljare mest oroliga för ett terrordåd. - Svenska Dagbladet
Ny rapport: SD:s och L:s väljare tror mest på det övernaturliga. - Arbetaren
Fem personer döda efter frontalkrock. - Aftonbladet
Kvinna påkörd i centrala Stockholm. - Expressen
Sveriges vägar bland de säkraste i världen. - Svenska Dagbladet
Så används svenska politiker i koranbrännarens asylansökan. - SVT
Buschs krav på muslimer: Vänd andra kinden till. - Expressen
Utrikesfödda utsätts oftare för mobbning. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: