söndag 13 augusti 2023

Ett tips till Maria Malmer Stenergard (M/SD)

» Men det struntar hon nog i.

Jag såg ett inslag på SVT:s Rapport som berättade att sysselsättningen i Sverige fortsätter att öka. Det har den gjort i många år, och är idag den högsta på 20 år. Sysselsättningen är alltså den andel av befolkningen som jobbar och kan försörja sig själva. Sysselsättningen i Sverige ligger mycket högt i en jämförelse med andra länder. Samtidigt berättade man att sysselsättningen bland utrikesfödda ökat ännu mer.

2006 var 75,7% av svenskar generellt sysselsatta medan 61% av de utrikesfödda var sysselsatta. 2015 hade siffrorna ökat till 78,9% respektive 64,1%. I dag är sysselsättningen i Sverige 81,6% medan 70,9% av de utrikesfödda var i sysselsättning.

Maria Malmer Stenergard (SD)
Det vore kanske klädsamt av vår migrationsminister, den sverigedemokratiskt influerade Maria Malmer Stenergard, om hon någon gång berättade att den stora majoriteten av de utrikesfödda som finns i Sverige faktiskt jobbar och sliter. Någon gång, bara en enda gång, skulle du väl kunna erkänna att även invandrare jobbar och sliter! Snälla Maria Malmer Stenergard, kan du inte göra det en enda gång?

Men nä, så fort du öppnar munnen så handlar det om att berätta om problem med invandring och invandrare. Det ska bli svårare att komma hit, de som är här ska slängas ut. Du missar inte ett tillfälle att vädra din rasism!

I Svenska Dagbladet idag förekommer Maria Malmer Stenergard vid två tillfällen. I en debattartikel beklagar hon att invandrarföreningar osv kan få bidrag. Eller kan få tillåtelse att arrangera festivaler. Tillsammans med Christofer Fjellner som är moderat oppositionsborgarråd i Stockholm lovar hon att bidrag till föreningar ska ses över. Tydligen menar man bland annat att man noggrant ska kolla upp så att organisationer som hyr lokaler osv har rätt åsikter. Vilka åsikter som nu kan vara rätt? Åsikts- och yttrandefriheten gäller inte invandrare? Annars kan vi notera att det ju faktiskt är en ungdomsorganisation som just nu är på väg att förlora sina bidrag. MUF, Moderaternas ungdomsförbund! Detta sedan man börjat ifrågasätta den demokratiska kulturen i organisationen sedan MUF:s ordförande försökt köpa röster så att rätt distriktsordförande blev vald.

I en annan artikel lovar Maria Malmer Stenergard att sätta fler i förvar och under längre tid. Hur man ska få plats med detta begriper jag inte. Det är ju redan överfullt på Migrationsverkets Förvar. Men det är väl med det som med TiDÖpartiernas straffskärpningar rent allmänt. Att man inte får plats på fängelserna får bli ett senare problem.

Men, snälla Maria Malmer Stenergard, du kan väl en enda gång vara snäll och berätta att de flesta invandrare faktiskt jobbar och sliter precis som de infödda svenskarna. Du kan samtidigt berätta att andelen svenskar som får försörjningsstöd fortsätter att minska och är rekordlågt just nu. Den största gruppen är för övrigt svenskfödda män.

Läs:
Bidrag till föreningar ska ses över. - Maria Malmer Stenergard och Christofer Fjellner på Svenska Dagbladet debatt
Regeringen vill hålla personer i förvar längre. - Svenska Dagbladet
Regeringen vill ta fler i förvar. - Arbetaren

Inga kommentarer: