måndag 21 augusti 2023

Har dom lyckats skrämma upp dig?

» Försök tänka rationellt.

Jag ser att regeringen gett Trafikverket och Transportstyrelsen i uppdrag att vidta åtgärder så att vi stackars livrädda svenskar inte ska vara för rädda för att åka kollektivt och ta bilen istället. Jag för min del tycker att dessa båda myndigheter för länge sedan skulle ha fått i uppdrag att vidta åtgärder så att vi svenskar av rena säkerhetsskäl åkte kollektivt istället för med bilen. Tänk så många liv som skulle kunna räddas om vi minskade biltrafiken radikalt.

Sven Tycker alltid något vettigt
Enligt Transportstyrelsens statistik dog 120 personer i trafiken under januari-juli i år. Dvs det troliga är att totalsiffran för året blir över 200.

Det värsta terrordådet i Norden i modern tid är när högerextremisten Anders Behring Breivik (som numera bytt namn till Fjotolf Hansen) för ungefär 12 år sedan mördade totalt 77 personer i Oslo och på ön Utøya där han sköt ihjäl sammanlagt 69 ungdomar på det norska arbetarpartiets ungdomsläger. Övriga terrordåd i Norden kommer inte upp i samma siffra även om vi slår ihop dom allihop.

Med detta vill jag ha sagt att vi inte ska bli rädda bara för att några sverigedemokratiska pajasar genom medvetna provokationer lyckats få SÄPO till att höja risken för terrordåd från 3 till 4 på en 5-gradig skala. Risken för att någon förvirrad idiot ska försöka sig på ett terrordåd har ökat, både i Sverige och Danmark. Men det innebär inte att det verkligen kommer att ske. Och, om det skulle ske är risken mikroskopisk för att just du ska drabbas. Däremot vet vi med största sannolikhet att kanske 100 till svenskar kommer att dö i trafiken under resten av året.

Ska du vara rädd för något så är det alltså att vara rädd i trafiken och ta det försiktigt där. Ska du ännu mer minska risken för att drabbas illa på något sätt så sluta röka, sluta dricka sprit, ät hälososammare och rör på dig mer. DÅ gör du skillnad för risken att drabbas illa. Men gå inte omkring och var rädd för att just du ska drabbas av ett terrordåd. Risken är större att du får en fågelskit i huvudet!

För övrigt såg jag en notis som berättade att regeringen vill göra det enklare och billigare att ta körkort. Med tanke på hur många totalt vettlösa idioter det finns i trafiken som har bilen (och motorcykeln...) som en leksak och utsätter andra för stora faror så tycker jag snarare att det vore på plats att göra det svårare att ta körkort, men mycket lättare att ta det ifrån idioterna.

Slutligen kan vi notera att ovan nämnda Fjotolf Hansen (tidigare känd som Breivik) var missnöjd med hur han behandlades i fängelset. Jaha!

Läs:
Myndigheter ska stärka säkerhet i kollektivtrafiken. - Dagens Samhälle
Blandade känslor kring att åka kollektivt: Jag är faktiskt rädd. - Sveriges Radio
Statistik över vägtrafikolyckor. - Transportstyrelsen
De tre vanligaste bortförklaringarna i hastighetskontrollen. - SVT

Inga kommentarer: