onsdag 16 augusti 2023

Funderingar

» Johan Pehrson visar vilken ynkrygg han är.

Ordet ynkrygg fick ju aktualitet när SD:s Richard Jomshof kallade statsminister Ulf Kristersson detta genom att dela vidare den aktuella värderingen på sociala medier. Att det sade mer om Richard Jomshof än om Ulf Kristersson förstår i princip alla. Richard Jomshofs ständiga övertramp i sina uttalanden fick till slut den eniga oppositionen till att förklara att nu har dom inte längre förtroende för Richard Jomshof (SD) som ordförande för riksdagens justitieutskott. Men, nu har även Johan Pehrson (L) trots ett stort internt stöd för att även Liberalerna ska förklara att man inte har kvar förtroendet deklarerat att Liberalerna ställer inte upp på någon misstroendeförklaring. Johan Pehrson (L) har alltså bevisat att han själv är en ynkrygg - något som inte alls förvånar! För Makten är han villig att offra Moralen.

» Jimmie Åkesson har semester och visar solidaritet.

För övrigt kan vi notera att Jimmie Åkesson har blivit spårad på sin semester. Tre månaders semester för att vila upp sig och uppenbarligen för att skola in en efterträdare på posten när han drar sig tillbaka. Som en hyllning till det mångkulturella Sverige och som en sympatiyttring till befolkningen på Hawaii som drabbats av ögruppens värsta naturkatastrof i klimatkrisens spår har han klätt sig i bastkjol och hawaiiskjorta. Tillsammans med sina vänner i det gamla nassebandet Ultima Thule, med bland annat gamla Hells Angels medlemmar, har han ställt sig framför kameran för att på sociala medier berätta hur kul han har på sin semester. För övrigt läser jag att Jimmie sätter rekord. Under första riksdagsåret har han deltagit i hela 4% av omröstningarna i riksdagen. Vad han gjort under de övriga 96% av omröstningarna förtäljer inte historien.

Jimmie visar stöd för det mångkulturella Sverige

» Skattefiffel är stöld från svenska folket.

Det är uppenbart att en del politiker på hög nivå har bekymmer med sin folkbokföring. Något förenklat beror det nog på att när dom kommit långt i karriären så blir det praktiskt att bosätta sig i Stockholm. Men det kan skapa bekymmer. Regelbundet så tar den politiska karriären slut när det avslöjas att man skriver sig i sommarstugan eller hos farmor osv ute i landet trots att man har en bostad i Stockholm. Men då får man extra traktamente för dubbel bosättning och reseersättningar osv. Men, när fifflet avslöjas så tar den politiska karriären slut. Då med undantag för vår nuvarande moderata finansminister Elisabeth Svantesson som avslöjades med att skriva sig i sommarstugan medan resten av familjen bodde i bostadsrätten i Stockholm. Och då fick hon ju traktamente osv utbetalt. Hon upphöjdes till finansminister när det avslöjades. Men hon är ju moderat!

Hur som helst har ännu en regeringsledamot nu avslöjats med liknande bekymmer. Kristdemokraten Peter Kullgren som är landsbygdsminister har dömts betala skattetillägg sedan han begärt avdrag på mer än 100.000 kronor i deklarationen när han bodde både i Stockholm och jobbade där men hade kvar en bostad ute i landet också. Men Skatteverket höll inte riktigt med så han har fått betala in lite extra tusenlappar till oss andra skattebetalare nu i efterhand.

» Ministrar som ljuger.

Det är inte bara vår sverigedemokratiskt influerade migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M/SD) som regelbundet ljuger. Lögnerna från ledande regeringsledamöter börjar bli rutin. Jag noterar att facksajten Ny Teknik låter experter såga Ebba Busch (KD) när hon hävdar att mer vindkraft kräver mer kärnkraft. - "Vill man ha mer vindkraft behöver man också mer kärnkraft" hävdade vår energiminister nyligen. Ett uttalande som experterna anser saknar vetenskapligt stöd. Men vi vet ju att Ebba Busch trots allt vet bäst! Själv tycker jag hon ska fundera lite över det åttonde budet. Vi kan notera att, apropå det där med den planerbara kärnkraften, så just nu går Forsmark 2 helt oplanerat sedan 25 juli på halv effekt. Kanske kommer den igång i september. Men planerbar är den ju som sagt... Det är tur att vi har vindkraft istället som kan träda in när kärnkraften krånglar.

Apropå våra ljugande ministrar så hävdade ju nyligen klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) att Sverige skulle kunna bygga 10 nya kärnkraftverk till 2045. En "optimistisk" förhoppning som hon är ganska ensam om att tro på.

Jag inledde denna avdelning med att beklaga mig över vår migrationsminister Maria Malmer Stenergards regelbundna lögner när det gäller invandring. Jag såg igår att medan Maria Malmer Stenergard (M/SD) regelbundet hävdar att det finns 100.000 som lever illegalt i Sverige så hävdar de som begriper att hon ljuger. Experterna tror att siffran kanske är så låg som en tiondel av detta. Alltså kanske 10.000 eller möjligen 20.000. Men Maria Malmer Stenergard skrämmer regelbundet med att det är 100.000. Det är bara en av hennes många lögner!

» Den sverigedemokratiska kalabaliken i Klippan.

En kommun där den sverigedemokratiska kalabaliken verkligen nådde en höjdpunkt var i min egen kommun Åstorps grannkommun Klippan. Först hoppade två moderater av från det egna partiets linje och inledde ett samarbete med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och det lilla lokala partiet Vår framtid. Som tack fick en av moderaterna som bröt mot partilinjen, Anna Andresen, bli kommunalråd. Ett ärende om eventuell uteslutning av de båda avhopparna ledde dock inte till någon sådan. Men, när Sverigedemokraterna nominerade flera f.d. nazister till ledande nämndsposter reagerade SD centralt. Klippan var under en period ett starkt nazistfäste, som kulminerade 1995 i mordet på den 18-årige asylsökande Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten utförd av några av dessa nassar. Nu valde SD att nominera flera av de ledande nazisterna från den tiden till viktiga kommunala poster. Detta resulterade i att i stort sett hela SD:s fullmäktigegrupp uteslöts ur partiet och fortsatte som politiska vildar. SD har bildat en ny partiavdelning i Klippan och nu står det klart att i princip alla de uteslutna sverigedemokraterna ansluter sig till det lokala partiet Vår framtid. Och ju då i princip tar över det partiet. Jag tror att vi får anledning att återkomma fler gånger till Kalabaliken i Klippan!

Läs:
Dramatiken fortsätter i Klippan-politiken: Politiska vildar går till lokalt parti. - SVT Helsingborg
Klippans vildar väljer parti – oppositionen planerar kupp. - Dagens Samhälle
Minister: Kan bygga tio reaktorer före 2045. - Ny Teknik
Experter sågar ministerns uttalande att mer vindkraft kräver mer kärnkraft. - Ny Teknik
L kommer inte fälla Jomshof. - Svenska Dagbladet
Pehrson: Kommer inte rösta emot Jomshof. - Svenska Dagbladet
Pehrson: L kommer inte rösta emot Jomshof. - Expressen
När kommer svaren, Jimmie Åkesson? - Henrik Torehammar i Svenska Dagbladet
Skattesmäll för ministern – lämnade oriktiga uppgifter. - Expressen

Inga kommentarer: