onsdag 29 juli 2020

Vit makt

» Skäms!

Svenska Dagbladet för i dag mer eller mindre en kampanj emot de som hävdar att det fortfarande finns en rasism i samhället. Anförda av ledarskribenten Ivar Arpi (men han är inte ensam) förs en kampanj emot krafter som Black Lives Matter och liknande. Enligt Ivar Arpi och hans SD-inspirerade medfränder handlar det snarast om att straffa vita och göra vita till en ny underklass. Där det snarast idag är vita människor som diskrimineras.

Black Lives Matter
Det här i enlighet med den sverigedumokratiska synen på världen. Där vi "fina och värdefulla" vita håller på att trängas ut av lägre stående grupper med annan hudfärg och religion. Enligt dessa handlar det bara om kriminella bråkstakare som vandaliserar. Så jag tänkte ta ett par exempel från BBC på vilka metoder som används för att förtala dessa antirasistiska protester.

Nyligen visade Donald Trump en reklamfilm där han hävdade att han stod för lugn och ro medan hans motståndare stod för våld och samhällets förfall. Och det illustrerades bland annat med en film med sammandrabbningar mellan polis och våldsamma demonstranter. Det visade sig att filmen hade några år på nacken och var filmad i Ukraina!

En av de våldsverkare som vandaliserade affärer osv i samband med demonstrationerna i Minneapolis har nu blivit identifierad. Mannen anses vara en av de som hjälpte till att förvandla en fredlig demonstration till våldsamt upplopp. Han alltså nu blivit identifierad. Han är aktiv inom Vit Makt grupper!

Läs:
Facebook: Trump posts misleading ad using Ukraine photo. - BBC
Umbrella Man: Minneapolis suspect linked to white supremacists. - BBC

Inga kommentarer: