lördag 11 juli 2020

Trafikfunderingar

» Dagens gnällspik

Det har blivit ganska långa utläggningar den sista tiden. Så jag tänkte att jag skulle försöka vara lite kortare i dag. Samtidigt som jag tänkte vara en riktig gnällspik. Idén till dagens tyckeri fick jag i dag när jag var i Helsingborg och skulle korsa Södra Stenbocksgatan ungefär vid sjukhuset.

Det finns på tok för många idioter i trafiken! Vid grön signal gäller det att trycka gasen i botten. Om man sedan bara kommer 50 meter fram med gasen i botten innan man måste bromsa in igen har ingen betydelse. Äger man en svart BMW/Audi med svarttonade fönster SKA man trycka gasen i botten. På de minuter jag stod och väntade på Herr Gårman passerade det fem dylika idioter. Gasen i botten och zick-zack mellan filerna och ingen hänsyn till hastighetsgränser. Alla med svarta BMW, Audi och en Mercedes faktiskt.

Bilgalning, dock inte i svart bil
Det finns i trafiken alldeles för många idioter som uppenbarligen främst kör omkring bara för att få lov att köra omkring som idioter. Målet är att det ska låta så mycket som möjligt och troligtvis sätter man en bock för alla som hötter med näven, ger pekfingret, ruskar på huvudet eller på annat sätt visar att man tycker dom är idioter.

Kan man köra på det viset på natten och väcka ett antal människor så är det ännu roligare. Det här är en grupp som aldrig kommer att köpa en elbil. Den kan ju inte fås att låta rätt! Däcktjutet kan man ju få fram men inte det där underbara ljudet från motorn som varvar upp i full gas. Eller dom kommer att köpa till extra ljud?

Det finns tillfällen där man önskade att vi hade tredubbelt så många trafikpoliser och att man drog körkortet på direkten för alla dessa idioter.

Sedan ska vi inte tala om motorcyklister. För dessa gäller inga trafikregler. Jag har sagt det tidigare, det måste vara så att ljuddämpare och hastighetsmätare är sådant man måste köpa som extrautrustning när man köper motorcykel. Så det har de flesta MC-köpare inte råd med. Fyrhjulingar ska vi inte bara prata om. De som kör dessa inne i samhällena har ju inget annat mål än att reta upp folk!

Läs för övrigt länken här nedanför. Det finns på tok för många idioter i trafiken. I mina mörka stunder önskar jag att det skulle hända fler olyckor. Snälla polisen, dra fler körkort!

Läs lite mer:
Bilister allt mer aggressiva på E6 – vägarbetare: ”Vi får ofta fingret”. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: