torsdag 30 juli 2020

Världsbroderidagen

» Carl Bildt och körförbud

Borgerliga politiker har gjort sig kända för att privatisera olika områden av ren princip. Det SKA privatiseras. Inte för att det ska bli bättre service. Inte för att det ska bli billigare för de som utnyttjar servicen. Inte för att det ska bli billigare för skattebetalarna. Enda skälet är att man vill skapa ännu en marknad som det ska gå att tjäna pengar på.

Privatisering bara för principen
Vi fick en massa nya apotek för att göra det möjligt för ICA och andra "riskkapitalister" att tjäna pengar på våra mediciner. Nu blev det ju inte några nya orter som fick apotek. Men dom olika apotekskedjorna ligger på rad i våra storstäder. Dessutom har apoteken förvandlats till allmänna försäljare av skönhetsmedel och hälsokost. Efterfrågan på mediciner räcker liksom inte till för alla apotek. Tyvärr har lagerhållningen av viktiga mediciner samtidigt försämrats. Det lönar sig liksom inte att hålla mediciner i lager som riskerar att inte bli sålda.

Trots varningar från OECD för att införa det extrema avreglerade friskolesystem som Carl Bildt ville genomföra så genomfördes det. Varningen från OECD stoppades undan innerst i en skrivbordslåda utan att diarieföras och istället skapades världens mest kommersialiserade skattefinansierade skola. OECD varnade för ökade klyftor i skolorna. OECD fick rätt, men Calle fick genomfört sin privatisering som han ville.

Det här med körförbud handlar om öppnandet av myndighetsutövandet via Bilprovningen som Carl Bildt drev igenom. Det har blivit fler platser att få sin bil besiktigad. Som en händelse ligger en hel del nya privata bilbesiktningar granne med en bilverkstad! Effekten av privatiserandet av myndighetsutövningen är fler platser och dyrare räkning. Priserna har i stort sett fördubblats under de senaste 10 åren. Men vi har ju fått valfrihet! Och några till har fått en ny marknad där dom kan tjäna pengar.

Men har det blivit bättre för svenskarna? Har vi fått bättre bilar?

Läs:
Anders Borg borde ha fått körförbud. - Ingvar Persson i Aftonbladet

Inga kommentarer: