onsdag 1 juli 2020

Vem f-n vill kyssa en askkopp

» Fimpa fimparna

Helsingborgs Dagblad berättar i dag i en artikel om en liten grupp äldre kvinnliga vänner som en dag i veckan ger sig ut tillsammans och plockar skräp (främst cigarettfimpar) i Helsingborg. Tyvärr är artikeln låst för icke-prenumeranter. De fyra, Lena, Kristina, Lena och Anita, har fått låna plockutrustning av Helsingborgs kommun och träffas varje måndag för att gå en runda och fylla en 10-liters spann med fimpar.

Det är en skam för alla rökare att detta är något som ska behövas. Men rökare är den mest hänsynslösa, egoistiska och omdömeslösa gruppen vi har i vårt samhälle. Det måste vara något i nikotinet som angriper hjärnan och får denna att helt sluta fungera vettigt.

Cigarettfimpar
Människor slänger ölburkar, läskflaskor, chokladpapper, glasspapper, smabbmatsförpackningar och annat obegripligt omkring sig i städer och i naturen. Men, de flesta gör inte detta. De flesta letar reda på en papperskorg, tar det med sig hem i fickan, samlar ihop det hela och slänger i en sopsäck. Det är en liten grupp som skräpar ner, de flesta gör det inte.

Med rökare är det annorlunda. Det naturliga beteendet för en rökare när hen rökt färdigt är att antingen bara släppa fimpen på marken och eventuellt trampa på den eller att sprätta iväg den med pekfingret. Det normala beteendet är INTE att se om det kan finnas en askkopp några meter bort, eller samla fimpen någonstans tills man hittar en askkopp. Det helt naturliga beteendet för en rökare är att helt enkelt bara släppa fimpen på marken där man står. Finns det en askkopp inom en meter så finns det en grupp som faktiskt lägger fimpen där. Men de flesta rökare verkar totalt sakna folkvett.

Jag kan bara se två förklaringar till detta. Antingen, som jag sagt att nikotinet angriper hjärnan och utrotar all form av folkvett från hjärnan. Eller också är det helt enkelt så att det bara är hänsynslösa idioter som röker.

Kan inte någon rökare förklara varför man beter sig på det här viset?

Läs:
Väninnorna plockar fimpar för att göra Helsingborg vackrare. - Helsingborgs Dagblad

/Om någon får intryck av att jag inte tycker om rökare så måste jag erkänna, det gör jag inte./

Inga kommentarer: