fredag 10 juli 2020

Att få sina fördomar bekräftade

» Ur nyhetsflödet

Vissa nyheter man läser (eller hör...) gör att man blir förvånad eller till och med förstummad. Men andra nyheter i nyhetsflödet bekräftar bara de fördomar man redan har. För fördomar, det har vi alla. Mer eller mindre i varje fall. När t.ex. någon i den sverigedumokratiska svansen får läsa om ett brott som har begåtts så bekräftar det bara hans åsikt att kriminaliteten skenar pga alla invandrare som är kriminella och som bara lever på bidrag. Sedan har det ingen betydelse om brottsligheten minskar och det inte framgår att det är en "invandrare" som begått brottet. Det vet han ju redan hur det är. Skulle man vara nyfiken på vem som begått ett brott så loggar man bara in och läser på någon Sverigedumokraterna närstående sajt (som Samhällsnytt) så kan man få veta. Här rapporteras nämligen om all brottslighet som gjorts av "icke-svenskar". Däremot inte om brott begångna av "svenskar". Så läser man där så får man ju sina fördomar bekräftade, det är invandrare som begår alla brott!

Fast det var kanske inte så mycket om kriminalitet jag skulle skriva. Utan lite nedslag i nyhetsflödet. Ni kan ju gissa vilka nyheter som bekräftat mina fördomar och vilka nyheter som förvånat mig.

Skattebetalarna
Kr.  Låt oss börja med Erik Bengtzboe. Kommer ni ihåg vem han var? Han var moderat riksdagsledamot. Han kom på en bra metod för att dryga ut riksdagslönen. Han skrev sig hos sin mamma i Södermanland samtidigt som resten av familjen bodde och var skriven i Stockholm. På det sättet kunde han kvittera ut dryga 150.000 extra från skattebetalarna. Fast det fick ju nu konsekvenser. Den gode Erik fick lämna sitt riksdagsuppdrag. Han blev väl mer en belastning än en tillgång för Moderaterna. Nu ser jag att Erik Bengtzboe har fått nytt jobb - hos Skattebetalarna! Lobbyorganisationen Skattebetalarna tycker tydligen att Erik Bengtzboe kan bli en tillgång och inte en belastning i hans nya jobb som chefsekonom hos dom. Han får väl fortsätta att jobba för sänkta skatter och besparingar på statens utgifter. Han har nog några tips på hur vi kan spara på skattepengarna.

€.  En annan moderatpolitiker som trampade i klaveret var Hans Forsberg som var kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka. Som sådan hade han drivit igenom en rejäl löneökning på 20% till sig själv 2018. Något som gjorde honom till Västsveriges högst betalda politiker. Med sina 24.000 innevånare är ju Kungsbacka Västsveriges största kommun så då måste kommunalrådet ha högst lön också! - "Ja, jag kan tycka att det är en rimlig nivå för att vara heltidsengagerad" motiverade han sin höga lön med. Tänk på det alla ni som jobbar heltid! Hur som helst tyckte Hans Forsberg att det var ett stort problem med EU-migranter som tiggde pengar i Kungsbacka. Så han drev igenom ett tiggeriförbud med motivet att dom inte blir hjälpta av att kunna tigga pengar. Han kom istället på en bättre metod att hjälpa EU-migranter. Han åkte nämligen fast för sexköp från en EU-migrant. - "En olycklig grej" försvarade hans partikamrater det med. Men han tvingades trots allt att avgå som kommunalråd. Nu kräver han en rejäl fallskärm på dryga 1.000.000 kronor av skattebetalarna som plåster på såren för att han tvingats lämna sin guldgruva till jobb pga ett "misstag", som han uttryckte det. Ett tips till Skattebetalarna på hur man kan spara på skattebetalarnas pengar kanske?

donald Trump
$.  Låt oss i vår rundresa med ekonomiska nedslag göra en resa över Atlanten. Donald Trump blev den första presidenten i USA sedan 1970 och Richard Nixon (president 1969-1974) som vägrat att lämna ut sina skattedeklarationer till offentligheten. Under närmare 50 år har amerikanska presidenter konsekvent offentliggjort sina skattedeklarationer för att visa att dom har rent mjöl i påsen. Detta tog alltså slut med Donald Trump. Vad han har för sorts mjöl i sin påse ville han inte visa. Vilket ju inte kan tolkas på annat sätt än att han har något han vill dölja. Hur som helst så har nu Högsta Domstolen beslutat att Donald Trump måste överlämna handlingarna till Manhattans åklagarmyndighet. Än så länge är det fortfarande stopp för allmänheten att kontrollera Donald Trumps mjölpåse. Han förväntas överklaga beslutet om att tvingas överlämna sin ekonomi till åklagarmyndigheten. Vem man överklagar till ovanför Högsta Domstolen vet jag dock inte. Vita Huset? Stackars Donald Trump, dom är så elaka mot honom. Han är ju störst, bäst och vackrast! Varför kan vi inte bara acceptera det och hylla honom för hans enorma vishet?

¥.  Vi stannar kvar på andra sidan Atlanten. En som tvingats att stanna kvar där är Owe Thörnqvist. Det var ju bara meningen att han skulle stanna i sommarstugan i Florida ett par månader. Och så har den där förbaskade Anders Tegnell spritt Coronavirus runt om i hela världen. Det var ju egentligen tur att 91-åriga Owe inte kunde åka hem i mars som tänkt. Då skulle han nämligen åkt hem för att gå på det beryktade kändispartajet i Stockholm som verkligen spridde Coronavirus. Både bland deltagarna och till Stockholm. Två tredjedelar av de som deltog i det partajet blev sjuka i Covid-19 och festvärden själv fick ligga nedsövd i respirator i fyra veckor. Det var som sagt tur att 91-åriga Owe inte kom hem till partajet, då hade vi nog inte haft någon Owe kvar. Men han kommer ju fortfarande inte hem. Och spridningen av Coronaviruset i USA sker ju utan någon större kontroll medan vi ju i Sverige har någorlunda kontroll över det hela. Men stackars Owe kan inte flyga hem, och det är den där förbaskade Anders Tegnells fel som spritt Coronavirus i hela världen. För övrigt så ser ju tidigare nämnda Donald Trump till att sprida Coronavirus ordentligt genom sina kampanjmöten.

Använd kontanter
£.  Att vara Kunglig Hovleverantör tolkas av en del som en form av kvalitetsstämpel. Det är något som vi kan glömma. Det är möjligt att Bolaget Rob. Engström AB mycket väl kan ha levererat en klocka till Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte och därmed har rätt att använda epitetet Kunglig Hovleverantör. Det är ju liksom inte vanliga Ur & Penn klockor. Utan istället exklusiva Patek Philippe och Rolex t.ex. som kan kosta 100.000 kronor stycket. Så'na klockor har man inte på armen för att man vill veta vad klockan är. Antingen har man dom som investering, för att skryta med eller för att tvätta svarta pengar rena. Varför Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte köper sina klockor hos Rob. Engström AB får ni själva spekulera i. Hur som helst är det pga det senare som Rob. Engström AB är i blåsväder. Länsstyrelsen är nämligen lite tveksamma till att den kungliga hovleverantören sålt klockor till privatkunder för miljonbelopp - kontant! Detta utan att på något sätt utreda var pengarna kommer från eller liknande. - "Risken är därmed stor att bolaget kan ha utnyttjats för penningtvätt och finansiering av terrorism" skriver Länsstyrelsen och kräver en sanktionsavgift på 8,5 miljoner kronor. Ringer det inga klockor alls om någon kommer med en miljon i kontanter och vill köpa exklusiva klockor? Som sagt, Kunglig Hovleverantör! Undrar om Knugen också köper sina klockor kontant? Vi måste ju alla solidariskt använda kontanter så att det fortfarande går att använda dom i framtiden. Hur som helst tror jag inte att Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte köpt några klockor hos Rob. Engström AB. Jag tror att han fick ett par fina exklusiva klockor som gåva mot att firman får använda epitetet Kunglig Hovleverantör.

Vad säger ni? Ska vi sluta där? Egentligen har jag uppslag till ett par avsnitt till. Men risken är att om ni inte redan tröttnat på att läsa så kommer ni att göra det om det blir ännu längre. Kan ni gissa vilka nyheter som har bekräftat mina fördomar och vilka som har förvånat mig?

Läs:
Vadå misslyckad integration? - Hans Westerlund i Magasin Para§raf
Lämnade riksdagen efter bostadsskandal – nu gör M-toppen comeback. - Dagens Industri
Sverige behöver sänkta skatter. - Skattebetalarna på DI Debatt
Höj skatten för rika. - S-ekonomer på DI Debatt
Mannen som blev miljonär på att köpa sex. - Andreas Magnusson på Magasin Para§raf
Donald Trump måste lämna ut sina skatteuppgifter. - Aftonbladet
US Supreme Court to rule on revealing Trump tax returns. - BBC News
Owe Thörnqvist fast i Florida – rasar mot Tegnell. - Aftonbladet
Ökning av virusfall efter Trumpmöte. - Helsingborgs Dagblad
Kunglig hovleverantör av klockor misstänks ha utnyttjats för penningtvätt. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: