torsdag 2 juli 2020

Var kommer hotet från?

» Hotet!

I Tyskland har militärmyndigheten tvingats att mer eller mindre lägga ner ett elitförband sedan det tagits över av högerextremister. Stora mängder vapen, ammunition och sprängmedel har försvunnit. Det har rapporterats om Hitlerhälsningar på möten, Vit Makt-musik på arrangemang osv. Det s.k. KSK specialförbandet har visat sig vara helt kontrollerat av nynazistiska grupper.

Säg Nej till Nassarna
Tyskland har på senare tid drabbats av ett flertal blodiga attacker från nazistiska och högerextrema grupper eller individer. Men det är man ju inte ensamma om. Det har ju hänt i både Sverige och Norge också för att ta ett par exempel.

För att inte tala om i USA där högerextrema, nazistiska och rasistiska grupper blivit aktiva. I Oklahoma blev en ung kvinna skjuten i ryggen med automatvapen av en man när hon rev ner en av två hakkorsflaggor som mannen flaggade med. Något han gjort under närmare ett år och som skapat oro i området där han bodde.

I St Louis i Missouri hotades demonstranter mot stadens borgmästare av en man och hans hustru som med automatvapen hotade att skjuta demonstranterna för att dom passerade på gatan utanför hans trädgård.

Och i Sverige är moderatledaren och den självutnämnda statsministerkandidaten Ulf Kristersson i sin makthunger redo att trots tidigare löften göra sig beroende av ett parti med rötterna i just nazismen för att få Makt. Helt klart inspirerad av sina kommunala partibröder som på olika håll i landet gjort just detta.

Läs:
Germany far right: Elite KSK commando force 'to be partially disbanded'. - BBC World Service
Tyskland upplöser högerextremt specialkompani. - Helsingborgs Dagblad
Oklahoma woman shot while trying to remove Nazi flag. - BBC World Service
Couple stands in front yard to point guns at protesters. - BBC World Service

Inga kommentarer: