tisdag 30 juni 2020

Pilsnerkorvens dag

» Tyckeribrist

Det finns tillfällen när jag drabbas av tyckeribrist. Vad ska jag egentligen ha som ämne för dagen? Ibland så helt enkelt bara låser det sig. Det kan finnas många uppslag, men dom känns inaktuella. Jag tycker att jag redan tyckt till om detta nyligen. Jag kan kanske helt enkelt inte hitta någon infallsvinkel. Vad gör man då?

Jag funderade på det här med VM i Covid-19 döda. Det gäller att ha så låga siffror som möjligt. Så Folkhälsomyndigheten här i Sverige sköter ju det här väldigt dåligt. Här i Sverige räknar vi alla som avlidit och som haft Covid-19. Dvs i princip räknas man med i statistiken om man dör i en trafikolycka på väg till sjukhuset efter att ha fått bekräftat att man smittats. Andra länder räknar bara de som legat på sjukhus. Andra länder fifflar uppenbart med siffrorna för att de ska bli så låga som möjligt. Vem vinner 2020 års VM i Covid-19?

Jag funderar
Ett tag funderade jag över om jag inte på något sätt borde tycka till om de förnedrande samtal som i dag förs för att komma överens om en strategi så att vi ska slippa ta emot asylsökande. Ett volymmål verkar vara dagens modeord. När dagens internationella asylregler fastställdes en gång, dvs att den som flyr från sitt land har rätt att i ett annat land söka asyl, så gjorde man detta pga skam över hur vi agerat under 2:a världskriget. Länderna samlades då för att diskutera hur man skulle göra med bland annat de judar som ville lämna Tyskland för sin säkerhet. Länderna var eniga om att man skulle ta emot dom som flyktingar. Men alla tyckte att det var någon annan som skulle ta emot dom. Slutresultatet blev att ingen tog emot och resultatet visade sig när kriget var slut och olika koncentrationsläger "befriades" och resultatet av ländernas feghet avslöjades. I dag ska vi alltså sätta upp volymmål. SD = 0 och sedan har olika partier olika förhandlingsförslag, men syftet är att ytterligare begränsa antalet asylsökande. Detta samtidigt som antalet flyktingar i världen ständigt ökar. Samtidigt som lägren i t.ex. Grekland fylls på med fler och fler flyktingar som låses in i lägren under vidriga förhållanden. Men istället för att arbeta för att vi ALLA måste ta ansvar så ska alltså Sverige bli lika inhumana som många andra länder. Vad ska hända när vi nått strecket? Stänger vi gränsen och vägrar att låta flyktingar ens söka asyl? Vad gör vi om situationen i Baltikum eskalerar och Ryssland bestämmer sig för att "skydda" ryssarna i de Baltiska staterna. Om 100.000 flyr från de Baltiska staterna i små båtar över Östersjön. Skickar vi tillbaka dom (som man ju delvis gör i Sydeuropa idag) om vi redan nått vårt volymmål för året? Ordet Volymmål är en skam!

Jag funderade ett tag på att skriva om hur nödvändigt det är med investeringar i infrastrukturen när vi nu ska sätta igång ekonomin efter Coronapandemin. Det är nu det är dags att se till att det blir plats på spåren för alla de tåg som behöver köras. Det är överfullt på många spårsträckor. Det behöver byggas dubbelspår på många enkelspåriga sträckor. Och kapaciteten på de stora stambanorna från Stockholm till Malmö och Göteborg behöver utökas rejält genom att bygga höghastighetsbanorna som ger plats på de nuvarande stambanorna till fler godståg och regionaltåg. Men det blir nog inget av med det. Det är bättre att investera mer genom att Bygga ut Arlanda flygplats och fler motorvägar. Så kanske vi får fler riktigt härliga heta somrar i framtiden för våra barn och barnbarn!

Jag funderade ett tag på att ta upp de senaste representanterna från Sverigedumokraterna som gjort bort sig igen på sociala medier eller på andra områden. SD-representanter som luftat sina rasistiska, homofoba och allmänt odemokratiska idéer i offentligheten. Det är fascinerande att ett ensamt parti som företräder kanske en femtedel av landets befolkning kan inhysa så många inskränkta korkskallar med så motbjudande syn på andra människor.

Sedan tänkte jag tycka till om all skiten som väller in i mejllådan. Bluffmejl av allehanda sort som man tvingas lägga ner tid på att radera och slänga. Min skräpmapp innehåller just nu ett 50-tal mejl sedan jag tömde den i lördags. Och det är bara de som mejlprogrammet kategoriserat som skräp. Sedan tillkommer allt det där som hamnar i den riktiga inkorgen. Och just nu är det väl ingen stor spam-kampanj på gång. Regelbundet kan det komma ett 50-tal likalydande mejl på en dag. Ofta som har installerat spionprogram som filmat mej via webbkameran medan jag roat mig med något "trevligt" samtidigt som jag tittat på olämpliga filmer. Det blir så komiskt eftersom jag inte har någon webbkamera så dom måste till och med ha installerat en sådan också! Sedan har vi ju alla dom där kontona med Bitcoin som jag måste omregistrera mig för att få ut pengarna. Och den där änkan som vill ha hjälp med att få ut pengar. I Coronatider kommer det dagligen en handfull erbjudande om att köpa ansiktsmasker billigt. Och så är det den där medelålders storbystade damen som sett mig passera förbi utanför köksfönstret och gärna vill komma i kontakt. Och dom där billiga lånen som är redo för utbetalning. Och DHL-paketet som jag måste registrera mig för att få ut. Och så har jag vunnit ett presentkort på ICA. Och så naturligtvis dom där pillren som min partner bara kan drömma om att jag ska köpa. Och så vidare. JAG ÄR TRÖTT PÅ SKITEN!

Men jag tror att jag låter det vara så här. Vi ses i morgon!

Inga kommentarer: