fredag 31 december 2010

NYTT ÅR

Gott Nytt År
I dag avskaffar Estland sin egna valuta (estnisk krona) och avskaffar också sin ekonomiska frihet. I morgon är det dags för det politiska (och inte bara valutapolitiska) projektet Euro att ta över. Så väldigt populärt är det dock inte bland det estniska folket. Den senaste undersökningen som gjorts visar att ungefär 25% av esterna ser fram emot valutabytet med positiva förväntningar. Lite fler tycker tvärtom. Estlands Eurointräde är inte direkt ett folkligt krav, snarare är det den marknadsliberala elitens eget privata lilla projekt.

Som bloggare gillar jag att läsa insändare i tidningar. Min egna lokala Helsingborgs Dagblad tillhör de tidningar som inte ser ner på läsarinslag utan ger istället ganska frikostigt utrymme till läsarnas egna skrivklåda. Och det är som sagt spännande att läsa. Och ibland hittar man pärlor. I dagens HD berättar "Per" i Kågeröd om ett möte i tandläkarens väntrum med en skinnskalle som beklagar sig över alla hemska invandrare som bara är till problem. "Per" berättar då om allt positivt vi fått till Sverige från utlandet. Det hela slutar med att skinnskallen häver ur sig ett: - "Jag ska fanemig flytta till ett land som inte tar emot några utlänningar."

Nyår innebär i sedvanlig ordning nyårslöften. Löften som brukar vara ett rent helsike att hålla. Men, jag har av en av Sven Tyckers regelbundna kommentatorer uppmanats lova något som jag är rädd för kommer att bli mycket svårt att hålla. Jag har nämligen lovat att varje månad skriva något positivt om Högerregeringen. Jag kan se hur alla mina regelbundna läsare ruskar på huvudet och inser det omöjliga i detta löfte. Jag ska alltså under 2011 komma på 12 olika bra saker som Högerregeringen hittar på! Det känns som en övermänsklig uppgift. Men jag lovar, jag ska verkligen försöka göra mitt bästa. Dom skulle kunna hjälpa mig redan i januari genom att avgå...

Gott Nytt År

Inga kommentarer: