onsdag 8 december 2010

Två lokala riksdagsledamöter är ute och reser totalt

I går skämdes jag för en av Åstorps två riksdagsledamöter. Sverigedemokraten Tony Wiklander satt nämligen i Riksdagens Trafikutskott och röstade för att chockhöja avgiften för tågen när dessa kör över Öresundsbron. På så vis räddade han Högeralliansen från att förlora omröstningen. I Region Skåne protesterar även Högeralliansens företrädare mot chockhöjningen. I dag hör jag på nyheterna att Tony fått bakläxa av sina partikamrater som har lovat att när frågan kommer upp i Riksdagen så ska dom rösta mot höjningen. Fast det är inget som förvånar. Partihoppetossan Tony Wiklander är bara som vanligt ute och reser (dock inte med tåg...). Tony har sedan han flyttade till Åstorp hunnit med att byta parti fler gånger än er bloggare byter kalsonger. Han började faktiskt som Socialdemokrat, men hoppade av i ren ilska sedan han tvingats sluta sitt jobb som föreståndare på ett äldreboende efter en förskingringsskandal. Sedan blev det Vänsterpartiet men han blev osams med resten. Och sedan har han hunnit med ett stort antal lokala och regionala missnöjes- eller bara rena pajaspartier. Och nu har han alltså till slut hamnat i den rena slaskhinken - Sverigedemokraterna.

Åstorps kommunvapen
Lilla Åstorp har faktiskt ännu en riksdagsledamot. Moderaten Margareta Pålsson skriver regelbundet en egen kolumn i lokaltidningen Helsingborgs Dagblad. Hennes skriverier brukar där kallas för debattinlägg, men hon verkar ha ett fast regelbundet utrymme så jag kallar det hellre för att hon är fast anställd kolumnist i tidningen. I dagens HD skriver Meta om "Ansvarslösa besparingar". Meta har nämligen upptäckt att den Rödgröna oppositionen tillsammans med Sverigedemokraterna vill driva igenom en besparing på anslaget till Regeringskansliet som vuxit i omfång kontinuerligt sedan Fredrik Reinfeldt kom till makten och nu är rekordstort. Men, som sagt, Meta tycker att en besparing på Regeringskansliet är ansvarslös. Besparingar inom sjukvården, barnomsorgen, åldringsvården, på andra myndigheter som Försäkringskassan, Arbetsmiljöverket osv, inom miljövård, i järnvägsinvesteringar eller var vi nu kan hitta neddragningar som Högeralliansen genomfört för att ha råd att sänka skatterna, dessa besparingar är däremot inte ansvarslösa enligt Meta. Dom tyder snarare på ett starkt ansvarstagande från Finansminister Anders Borg. Däremot, som sagt, att spara in på Regeringskansliet vore direkt ansvarslöst. Hördu Margareta Pålsson. Du är ju totalt ute och reser!

Vidare noterar jag att SCB:s stora väljarundersökning offentliggjorts. Och den innehåller ingen större sensation. Som väntat fortsätter Moderaterna att kannibalisera på sina tre små stödpartier. Moderaterna ökar, medan dessa tre röstboskap tillsammans minskar ännu mer. Socialdemokratins nedåtgående trend fortsätter medan Miljöpartier fortsätter växa. Vänsterpartiet tappar lite sedan man kommit i mediaskugga. Och Sverigedemokraternas uppgång fortsätter som tack för all publicitet man får.

För övrigt ser jag att ett snabbt uppbyggt nätverk av dataentusiaster genomfört diverse attacker mot t.ex. det svenska Åklagarämbetet i protest mot de aktioner som genomförs mot Wikipedias Julian Assange. Gruppen har också attackerat t.ex. PayPal, Visa och MasterCard som alla gett efter för påtryckningar från den amerikanska regeringen och stoppat betalningar till Wikileaks. Sven Tycker att dessa attacker tyder på bristande mognad. Jag känner också en stark motvilja mot att betalningsföretag som PayPal, Visa och MasterCard låter sig förvandlas till arbetsredskap för den amerikanska regeringen. Och jag har t.ex. bestämt mig för att avsluta mitt PayPal konto i protest. Ett mejl till PayPal i frågan har resulterat i ett svar som i stort sett innehöll blajblaj. Skriv till dessa företag och säg vad ni tycker om deras snabba vilja att bli arbetsredskap för en stats regering. Men denna typen av hackerattacker visar bara på en total omognad. Och att attackera svenska Åklagarämbetet Tycker Sven visar på ännu mer omognad. Jag har ingen aaaning om ifall Julian Assange är skyldig eller oskyldig. Det kan mycket väl vara, som det antyds från en del håll, en CIA-fälla. Men, det finns inte heller något som säger att en "datahjälte" inte kan ha en förvriden kvinnosyn trots detta. Sven Tycker att dessa omogna dataentusiaster skadar Wikipedia mer än man skadar de som attackerar Wikipedia.

Jag såg förresten en sensation i dag. Jag såg nämligen flera poliser här i Åstorp som INTE satt i en polisbil. Nu var sensationen inte så stor som man kan tro. Det var inte poliser som var ute på fotpatrullering, det hände nog senast våren 1996. Nä, det var trafikkkontroll!

Slutligen såg jag Uppdrag Gransknings reportage om Israels illegala pirataktion mot Ship to Gaza. Och kan också konstatera att USA tydligen gett upp. Vita Huset har släppt kravet på Israel att man måste sluta bygga ut bosättningarna om det ska kunna bli några fredsförhandlingar. Detta vägrar Israel, och då verkar USA låta Israel skriva dagordningen. Jag stödjer helt den palestinska ståndpunkten. Man kan inte förhandla om hur man ska dela en ost om den ena parten tillåts äta upp osten medan förhandlingarna pågår. Israel måste omedelbart sluta med all byggverksamhet på ockuperad mark innan det går att få till stånd några meningsfulla förhandlingar. Sedan måste Israel dra sig tillbaka från all ockuperad mark.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, Wikipedia är ju inte samma sak som Wikileaks. Wiki är en allmän beteckning på en typ av webbplatser (http://sv.wikipedia.org/wiki/Wiki) så allt som heter något med wiki har inte med organisationen Wikimedia och dess underprojekt att göra. :-)

Sven Tycker sa...

Oooops! Där ser man hur det kan gå när inte haspen är på. Eller när man är lite stressad. Ibland slinter fingrarna runt på tangentbordet fortare än hjärnan hinner med.