torsdag 30 december 2010

Nästa terrorhot?

Den svenska och danska säkerhetspolisen har plockat in fem personer som man beskyller för att ha planerat ett attentat mot den danska tidningen Jyllands-Posten. Nu återstår att se om beskyllningarna och tidningarnas stora feta rubriker har mer anknytning till verkligheten denna gången och att det inte rör sig om samma fiasko som när den svenska polisen nyligen anhöll några personer i Göteborg efter liknande misstankar. Mycket tyder på att det denna gången finns mer på benen, men om medias stora svarta rubriker om planerat massmord stämmer vet vi fortfarande inte. Och fortfarande gäller att högerextremister och rasister gjort sig skyldiga till många fler mord och våldsattentat än vad extrema muslimer hunnit med. Allt förtjänar samma fördömande och allt beror på förvirrade hjärnor som i sin fanatism tappat förankringen i verkligheten.

Fortsätt säga nej till Euron
Om någon dag får Eurozonen en ny medlem, Estland. Det var otur att dom hann med att fatta beslutet innan de flesta insåg att Euron inte var den gyllene räddningen för alla. Entusiasmen för Euron har falnat betänkligt i Estland sedan beslutet fattades om införandet. Och i dag finns det inget större stöd för inträde i något av de länder som har kvar sin frihet och står utanför. Det är ganska tyst från Euroförespråkarna för tillfället. Dom gömmer sig i allmänhet bakom en dumstrut. Därför att det med en tår i ögat som jag nås av beskedet om att en av de som såg till att Sverige höll sig utanför nu har lämnat jordelivet. Sören Wibe har efter en kort tids sjukdom lämnat oss. Du kommer att vara saknad!

Jag ser förresten att den amerikanska högerns för tillfället ledande galjonsfigur, Sarah Palin, har protesterat och kritiserats Michelle Obamas kampanj i USA för att få barn att röra sig mer och äta mindre ohälsosamt. I Sarah Palins värld ska inte samhället lägga sig i medborgarnas liv - det ska vara fritt fram att äta ihjäl sig! Fast jag ser att det finns positiva tecken också från USA. Den delstat i USA där kritiken mot just Sarah Palin är som störst är i hennes hemstat Alaska. Dom har ju lärt känna henne bäst, hon var ju guvernör i Alaska 2006-2009.

Annars har er bloggare nu åter anslutit sig till de arbetslösas skara och fortsatt marschen mot den slutliga soptippen, Fas 3. Mitt 6 veckors sjukvikariatsinhopp som socialsekreterare är slut, i varje fall för den här gången. Mitt förslag till mina arbetskollegor att dom skulle lägga upp ett schema och turas om att sjukskriva sig var det väl lite tveksamt om dom visade tillräcklig entusiasm för. Men det förekom förslag som "om du står för karensdagen". Men med tanke på min tidigare bakgrund från Försäkringskassan så kanske att uppmana till sjukförsäkringsbedrägeri inte är det mest optimala. Men om ledamöterna i den nya Socialnämnden läser detta, så vill jag ha sagt att det faktiskt är ett stort behov av utökad personalstyrka. Att jobba med Försörjningsstöd får inte bara vara att betala ut pengar till alla sjuka som varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen vill ta i. Dom blir allt fler, och om det ska vara någon mening måste man hinna med mer än bara betala ut pengar.

Slutligen såg jag i tidningen att man nu lyckats gräva fram de båda Pågatåg som stått insnöade och fastfrusna ute på Österlen på linjen mellan Malmö och Ystad i nästan en vecka. Nu får dom nog snart igång trafiken också på den sista biten till Ystad. Om det inte kommer mer snö...

Inga kommentarer: