måndag 8 september 2008

Sex, sex och mer sex

Alla tidningar med högaktning har en sexspalt. När man läser frågorna här är det spännande att fundera över om frågeställaren menar allvar eller om han/hon gapskrattar när frågan publiceras med ett seriöst svar. För antingen är jag en udda människa som lever ett mer normalt liv, eller också är det frågeställarna som är de udda typerna. I gårdagens Aftonbladet har Eva Rusz en fråga från en kille som upplever att han allt för ofta utsätts för tjejer som vill ragga upp honom. Enligt honom händer det i snitt varje vecka att tjejer stöter på honom och tydligt gör klart att dom vill ha en affär. "Ska du med upp och knulla" är ingen ovanlig fråga. Och här inställer sig då ett antal frågor. Varför får aldrig jag den frågan eller inviten? Nu är rådet han får att antingen inför sig själv tacka för komplimangen eller göra klart för den som stöter på honom att han blir förolämpad. Min undran är om det hade varit tvärtom. En tjej som fick dylika påstötningar? Tror ni att hon fått rådet att polisanmäla för sexuella trakasserier? Varför är det skillnad på killar och tjejer?

Skanneloppetuppladdning 2008: Surprise, surprise! Efter ett uppehåll på fyra veckor (jag bryr mig inte om att fantisera ihop några undanflykter - det får ni själva göra) så är det på tiden att dra igång uppladdningen inför Skanneloppet i början av november. Lite sent på eftermiddagen i går fick jag hur som helst tummarna ur den där kroppsdelen man sitter på och fick på mig joggingställ och skodon. Jag tänkte sikta in mig på att försöka göra sexkilometersrundan på 31 minuter. Men kände mycket snabbt att det kunde jag nog glömma. Istället inriktade jag mig på 32-33 minuter. Nu stannade klockan på 31.25, vilket bara visar hur svårt det är att gissa tiderna. Jag kunde också konstatera att jag klätt mig för varmt.

Gårdagens notis på DN om att Försäkringskassan tillfälligt ska få extrapengar åtföljdes av en webbenkät med frågan om man fått vänta länge på pengar från Försäkringskassan. 40% hade aldrig fått några pengar därifrån, men av de återstående hade nästan 65% fått vänta längre än en månad. Men en månad? Får man pengarna på den tiden går det verkligen snabbt. Jag ÄLSKAR webbenkäter! Stämmer siffrorna med min egen åsikt är dom ett jättebra argument. Stämmer dom inte är det busenkelt att bara avfärda dom med att webbenkäter aldrig stämmer. Som sagt, jag ÄLSKAR dom!

Högerregeringens Operation Läckage tog ledigt under helgen, men i dag fortsatte aktionen att läcka morötter från Höstbudgeten dagligen. I dag var det dags att muta företagen med en sänkning av arbetsgivaravgiften och bolagsskatten. Fast jag tyckte jag hörde att representanter för Företagen inte var nöjde. Men å andra sidan, när är dom det?

Enligt en undersökning gjord av Villaägarna fortsätter elbolagen att höja sina avgifter. I Aftonbladet publiceras en lista över de 11 dyraste och de 11 billigaste. Och jag kan konstatera att Kreab (som står för eldistributionen i bland annat Åstorp) är dyrast i hela landet. Det finns en ganska uppenbar gemensam nämnare för företagen på dyra listan och billiga listan. På dyra listan återfinner vi tidigare lokalt ägda men nu privatiserade bolag (Fortum, E.ON) medan billiga listan domineras av kommunalt ägda bolag. Smart idé den där med privatisering!

Inga kommentarer: