tisdag 2 september 2008

Runar och snikenheten

Ingela och jag hade bröllopsdag i går. Något som jag främst såg som en registrering på Kommunkontoret. Men jag föreslog i går på kvällen att vi skulle göra om det hela ordentligt och sälja ensamrätten till hela spektaklet till tidningen Se & Hör som Runar och hans mångmiljonärska Jessica gjorde. Dom fick visst 150.000 för hela konkarongen, och till det bjöds dom på en bröllopsresa till Bali till det fasila värdet av 50.000 av samma tidning mot att dom fick följa med. Att sagoberättaren Runar behöver pengar vet vi alla efter att ha läst om hans trassliga affärer. Men nu har han ju gift sig till en massa miljoner så dom här pengarna är ju bara en piss i Mälaren för dom. Så min spontana kommentar är att snikenheten är vidrig!

Om fyra veckor är det nyval i Österrike. Enligt opinionsundersökningarna får de båda högerextrema populistpartierna sammanlagt mellan 25-30 procent. Jörg Haiders gamla parti FPÖ är störst av de två, men hans nya BZÖ har också stora framgångar. Hur var det nu, han Adolf H kom från Österrike - också!

USA hävdar att man sen senaste veckan dödat flera hundra talibansoldater. Men enligt ganska samstämmiga officiella afghanska källor rör det sig nästan uteslutande om civila döda. Enligt dessa källor gör talibanerna snabba attacker och lämnar sedan platsen. Och då kommer det amerikanska flyget och bombar platsen. Men när bomberna faller finns det bara civila kvar på platsen. Och så blir ännu fler afghaner ilskna på den amerikanska krigsmaskinen. Och det är på den amerikanska sidan de svenska trupperna blir allt mer involverad. Ta hem dom!

I USA har det blivit stor skandal när det avslöjats att John McCains vicepresidentkandidat Sarah Palins 17-åriga dotter är med barn. Något som väl är otänkbart för svenska förhållanden. Ja, inte att hon blivit med barn, utan att detta blivit en skandal. Men det säger nog mest om skenheliga amerikaner. Står man upp och predikar avhållsamhet som lösningen istället för sexualkunskap, och till det prisar äktenskapets helighet kanske det blir en skandal när verkligheten inte stämmer med idealet. "Skandalen" säger allt om den amerikanska moralen.

Inga kommentarer: