fredag 26 september 2008

Lurad som alltid

Jag fick brev i går från Boxer (dom som ska tjäna pengar på att distribuera TV via marknätet). Pga höjda kostnader måste dom höja hyran av programkortet till 299 kr/halvår. Dvs i princip 600 spänn om året för att hyra programkortet. Kan man inte få köpa den förbannade plastbiten. Det borde bli billigare? Men ärligt talat, visst är det ett falskt sätt att mjölka kunderna på pengar genom att bluffa med priset? Månadspriset står med stora siffror. Men man är tysta med att berätta om alla de andra kostnaderna som tillkommer. Hur hade vi reagerat om vi Skånetrafiken (för Fjollträskare - SL) tog 640 för månadskortet, och dessutom 250 spänn i halvåret för hyra av kortet? Eller Vägverket ville ha 225 kronor extra om året för hyra av körkortet? Eller avgiften till banken för kreditkoret dessutom innehöll en avgift på 350 kronor om året för hyra av kortet? Ni är patetiska i er iver att mjölka kunderna på pengar! Skriv till Boxer (och dom andra) och protestera.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Jag har hamnat i ett dilemma. Ska jag vara ärlig och erkänna mina känslor, eller ska jag i sedvanlig ordning bara gnälla. Vad det handlar om? Jo, Jordbruksminister Eskil Erlandssons (c) motstånd mot att EU ska besluta om att dela ut frukt och grönsaker varje vecka till skolelever mellan 6 - 10 år. Visst är det en god tanke, men är det EU:s uppgift? Jag tror att detta är något som förekommer på många håll redan. Och som sagt, det är en riktig tanke. Men, det är INTE EU.s uppgift att lägga sig i allt. Det hela motiveras med att det är bra för hälsan, men motiveras nog minst lika mycket av en vilja att ytterligare sätta sprätt på skattepengarna till jordbrukets fromma. Skär ner EU:s budget med minst hälften och använd de inbesparade pengarna till skattesänkningar. HÄR finns det verkligen en möjlighet till besparingar. Eskil Erlandsson är alltså en av de få inom EU som är motståndare till stolligheterna, och det känns kymigt att berömma en minister i högerregeringen. Hugg av huvud, ben och armar från EU så kanske man lär sig att syssla med väsentligheter och inte slösa bort våra skattepengar på dumheter. Och till kommunerna vill jag säga - satsa på att göra frukt och grönsaker tillgängliga för eleverna!

Från den där imaginära världen där pengakåta slipsnissar lekt bort alla pengarna (förutom dom som dom stoppat i sina egna fickor) rapporteras att USA:s största affärsbank, Washington Mutual, nu också gjort magplask. Banken JP Morgan Chase har nu fått köpa upp vraket för en spottstyver. Vi väntar med spänning på nästa sändning.

Från en annan pengakåt verksamhet (de köpta bloggarna alltså) så avslöjades för några dagar sedan Blondinbellas prislista. 500.000 exponeringar på sajten, 4 inbjudningar till Blondinbellas 18-årsfest, loggan på inbjudan, Mingelbilder på Glife, Nightlife, Hanky och Nattstad samt en artikel på Blondinbella.se kostar 25.000. Vill du ha fler exponeringar, fler inbjudningar, fler artiklar med länk och bild får du kanske betala 75.000. Det ska också införas vad man kallar "sponsrade inlägg", s.k. advertorials. Jojo, pengakåt var det alltså!

Inga kommentarer: