onsdag 17 september 2008

Calle Stro.. f'låt Bildt är upprörd - igen!

Jag hörde på radion att vår utrikesminister är upprörd över hur SVT:s Rapport behandlat honom. I en intervju (som jag kommenterade i måndags) säger han att man kan ha underrättelseutbyte med diktaturstater. Och av Rapports rapportering kan det verka som om detta också gällde FRA-information, men det menade han inte alls. Sverige har inget alls informationsutbyte överhuvudtaget med diktaturer, men under vissa förhållande kan detta eventuellt förekomma enligt Bildt. Men det gäller absolut inte information man får genom av avlyssning via FRA, om det inte är speciella omständigheter förståss. Men absolut inte! Ungefär så gick Bildts resonemang. Och han var mäkta förgrymmad över att Rapport inte behandlat honom med tillräcklig vördnad. Dom borde ju begripa vad han menar även om han inte säger det ordagrant, och absolut inte klippa i intervjuerna, även om det som sägs har sagts, så menade han det inte, mer än i undantagsfall.

I Kattarp, som ligger i Helsingborgs kommun och inte så långt från Åstorp, har en grupp flyktingar som av kommunen placerats i ett hus under lång tid utsatts för trakasserier av ungdomar. Det har varit stenkastning, krossade fönster, skrivna slagord på husväggen och andra trakasserier som skrikande av förolämpningar osv. Inte ens när kommunen ordnade med bevakning med väktare fick dom vara ifred. Förra veckan tvingades en kvinnlig väktare föras till sjukhuset sedan hon träffats av stenar. Nu har kommunen ordnat ett annat boende så familjerna slipper bo i Kattarp. Jag för min del är glad över att tågen mellan Åstorp och Helsingborg numera i stort sett aldrig går vägen via Kattarp. Skulle jag tvingas åka tåg genom Kattarp kommer jag i fortsättningen att dra ner rullgardinen. Och jag skäms över att min pappa bott i Kattarp en period. Fast nu ska tydligen nya flyktingfamiljer placeras på samma ställe. Jag håller med Major Jan Björklund, det behövs mer disciplin!

I dag är det 60 år sedan den svenska FN-medlaren Folke Bernadotte mördades av judiska terrorister i Jerusalem. Folke Bernadotte var utsänd av FN att medla i konflikten mellan judar och araber i Palestina. Bernadotte var egentligen den allra första FN-medlarna som utsågs. Den 17 september 1948 sköts han ihjäl av medlemmar av den judiska terror gruppen Sternligan. Bland de ledare inom Sternligan som gav klartecken till attentatet fanns bland annat den blivande israeliska premiärministern Yitzhak Shamir. Den polisutredning som gjordes i Israel efter attentatet var mycket bristfällig. Ingen fälldes direkt för mordet, men några fälldes för inblandning. Dessa benådades direkt av den israeliska premiärministern David Ben Gurion. Och en av de skyldiga valdes in i det israeliska parlamentet Knesset. Och han blev senare utnämnd som en av statens Israels hjältar. Detta är bara nämnt apropå vem som är terrorist och vem som är frihetskämpe. Och för att hedra en av de få som verkligen försökts skapa fred. Men mördats av en av parterna som inte ville ha fred utan istället senare har ockuperat allt mer territorium.

I kvällens Uppdrag Granskning hedras en av landets entreprenörer. Erik, som gjort som affärsidé att sälja droger på Internet, droger som ännu inte hunnit narkotikaklassas. Minst tre svenskar har dött av de droger som bland annat entreprenören Erik säljer. Visst är det bra med ungdomar som inte bara lever på bidrag utan verkligen försöker försörja sig själva? Fram för fler sådana entreprenörer!

Slutligen noterar jag att amerikanska riksbanken (dvs skattebetalarna i USA) ska pumpa in ytterligare närmare 100 miljarder dollar i de bonuskåta finanshajarnas luftslott.

Inga kommentarer: