måndag 29 september 2008

Pengakåta slipsnissar räddas av skattebetalarna

I USA har man nu tydligen kommit överens om hur 700 miljarder dollar ska förbrukas för att städa upp efter slipsnissarna. Fast vad jag hörde verkade inte slipsnissarna nöjda, börsen fortsatte visst ner. Undrar om det kan ha något samband med att det i överenskommelsen ingår begränsningar i vad nämnda slipsnissar får plocka ut i bonusar och andra utbetalningar. Även i Europa har skattebetalarna i helgen fått göra brandkårsutryckningar för att rädda olika banker. Skattebetalarna i Belgien, Nederländerma, Luxemburg, Storbritannien och Tyskland är bland de länder som nämnts.

Och till detta kan vi lägga att den amerikanska bilindustrin fått miljardstöd. Bland annat GM hotades tydligen av konkurs inget skedde. I Sverige fortsätter Volvo att varsla. Försäljningen av stora bensinslukande SUV:ar och annat rasar. Och nu får man rea ut bilarna till förlustpriser.

Det har förresten varit val i Österrike. Stora framgångar för extremhögern. En tredjedel av österrikarna röstade på de mörkblå (bruna?) partierna. Som sagt tidigare, det är inte för inte som Adolf var österrikare och att Österrike anslöt sig till det Nazityska imperiet under jubelrop!

Friskolornas vara eller icke vara, och dess fördelar och nackdelar, diskuteras lite då och då. Jag hörde för någon dag sedan en riktigt söt friskolehistoria. På den här skolan är det meningen att den som städar ska göra detta tillsammans med eleverna. Det ingår alltså i undervisningen att lära sig sköta sin skola. Och det är ju bra. Men en av eleverna tyckte inte alls att det var någon bra idé. - "Vi har städerska där hemma, och det ska jag också ha när jag blir stor. Så jag behöver inte lära mig att städa." Visst är den söt? OBS att historien är sann, det är ingen vandringssägen. Den kommer från städerskan, vars titel egentligen är något finare.

Skanneloppetuppladdning 2008: Det blev ingen runda i mitten på veckan den gångna veckan. Dels så var det ont om tid, och dels var jag lite orolig för vaden. Alltså skyller jag på att jag är högerhänt (den hand där ring- och pekfinger är lika långa). Men i går på kvällen var det dags. Oro för vaden gjorde att jag valde att ta det lugnt. Och kanske spelade det där med högerhanden och fingerlängden också in. Hur som helst kändes det ganska tungt också. Om det nu kan ha berott på skogspromenad och andra sysselsättningar under dagen. Tiden 31.10 var hur som helst inte mycket att skryta med.

Efter duschen i går vägde jag mig på nytt - 85,4 kg. Dvs en nedgång med nästan 2 kg på ett drygt dygn! Tror ni inte att man kan sälja metoden, Tyckerdieten, till någon kvällstidning eller veckotidning. Jag ska bara komma underfund med vad dieten ska gå ut på också.

Slutligen försökte jag i dag i tjänsten att få tag på en viss handläggare på Försäkringskassan. Jag ringde hans direktnummer men fick beskedet att numret var ändrat. Det nummer som angavs var det 0771-nummer som leder till Försäkringskassan i allmänhet. Ringer man dit får man en massa olika val om att trycka det ena eller det andra beroende på vad man vill. Val 9 var till växeln sade rösten, så det valde jag. Men det enda man möts av då är en hänvisningston. Efter lite olika samtal visar det sig att växeln lagts ner! Till slut fick jag tag på någon i en annan växel för att dels tipsa om att man kanske skulle sluta hänvisa till val som inte finns. Men också för att försöka bli kopplad eller få ett nytt nummer till min handläggare, Tyvärr hittade hon inget? Hon lät inte heller särskilt nöjd med situationen.

Inga kommentarer: