söndag 14 september 2008

Allt går att sälja med mördande reklam

John McCains vicepresidentkandidat, hockeymamman Sarah Palin, har under en kort period fått stor publicitet för att hon är en så'n fantastisk helyllemamma. Men är hon verkligen detta? Är hon inte bara en karriärpolitiker bland alla? Det har ju utpekats som så fantastiskt att hon valde bort abort trots att sonen hade Downs Syndrom. Men hur mycket "helyllemamma" är man om man väljer att återgå i arbete fyra dagar efter förlossningen? Två av barnen beskylls för att ha varit svårt narkotikaberoende under flera år. Hennes försök att hemlighålla äldsta sonens svåra beroende av tung narkotika har varit intensiva. När dottern blev gravid åkte hon ut och fick bo hos Sarahs syster, där hemma släpptes hon inte in. Maken har åkt fast för rattfylla. Och Sarah har fått hård kritik för att hon använt sina politiska förbindelser för att försöka få en privat ovän att få sparken från jobbet. Sarah Palin är ingen helyllemamma. Hon är en helt vanlig karriärpolitiker som är villig att försaka familjen för karriären! Låt istället den politiska kampanjen handla om sakfrågorna. Sarah Palins livstidsmedlemskap i NRA tycker jag dessutom diskvalificerar henne totalt! Men, jag har ingen rösträtt även om jag påverkas så mycket av vad som händer i USA.

I dag var det premiär för Friluftsfrämjandets Höstlunk. Dvs en liten tipspromenad uppe på Söderåsen med start vid Friluftsfrämjandets egen stuga på Björnås. Och med strålande solsken var det riktigt skönt att ta en skogspromenad med hela familjen. Det har de senaste dagarna blivit ganska mycket svalare temperatur. Men egentligen är det bara skönt. Hela familjens promenad var alltså riktigt underbar. 9 rätt på de 10 frågorna blev det för alla (ja, Angeli och Kimmy som får lättare barnfrågor hade alla 10 rätt). Ingela skyllde på att det var mitt fel att vi hade fel på frågan om fjärilarnas äggläggande. Men hon är ju inte tvingad att lita på mina gissningar. Det är fritt fram att ha en egen åsikt. Men det är ju lätt att skylla på andra - något som JAG aldrig gör....

Det ångar och pyser i Klippan
Om förmiddagen tillbringades i skogen på Söderåsen så ägnades en liten del av eftermiddagen åt ett besök i Klippan. Föreningen Veteranjärnvägen i Klippan hade aktiviteter under dagen. Man körde med ångtåg en liten sträcka i Klippan. Tyvärr är bansträckningen till Röstånga inte i tillräckligt gott skick för trafik utan istället får föreningen använda industrispåret till DHL:s lager. I dag var det ett litet ånglok från Lund-Bjerred Järnväg som fick dra en sommarvagn från Malmö-Limhamn Järnväg. Jag utgår ifrån att vagnen bara användes under sommaren. Den har 3:e och 4:e klass. 4:e klass är ståplats och som kan ses på bilden inga egentliga väggar. I 3:e klass kan man nog sitta ner och njuta av att titta ut genom ett fönster som till och med har gardiner. Vill man ha stoppning på sätet får man stå för det själv. Hur som helst en riktigt trevlig utfärd en underbar höstsöndag.

För övrigt noterar jag att Bolivia utvisat USA:s ambassadör i La Paz. Anledningen är den sedvanliga när det gäller USA:s inblandning i inrikespolitiken på USA:s bakgård. Än så länge har väl inget land i Syd- och Centralamerika tillåtits att få en politisk ledning som är kritisk till USA (det kvittar hur folkvald) utan att USA tar till olika åtgärder för att se till att denna ledning störtas. I Bolivia har man från USA:s sida stöttat de rikare provinser som gjort vad dom kunnat för att slippa betala till de fattigare provinserna och därför gör uppror mot den folkvalde presidenten Evo Morales. Även Venezuela har i sympati gjort det samma (USA har på samma sätt arbetat i Venezuela för att störta Hugo Chávez).

Inga kommentarer: