tisdag 16 september 2008

De Fyras Gäng ljuger

Uncle Fredrik har tydligen i dag hållit sitt lilla tal inför Riksdagen. Och samtidigt har De Fyras Gäng skrivit ett debattinlägg i husorganet Dagens Nyheter. Rubriken för debattinlägget är "Vår nya skattereform ger alla mer i plånboken". Troligtvis har Major Jan Björklunds behandling av sanningen spritt sig till partiledarkollegorna. Det är ju en direkt lögn att en skattereform med jobbskatteavdrag och sänkt marginalskatt för löntagare med lite högre inkomster ger lägre skatt för ALLA. Jobbskatteavdraget är ju i praktiken ett införande av straffskatt på den som drabbats av sjukdom eller olyckor. Den vars företag gått i konkurs och man fått sparken. Eller för den som blivit gammal. Jobbskatteavdraget är en bestraffning av sjuka, arbetslösa och äldre genom att tvinga dessa att betala högre skatt än andra.

Nio Sydamerikanska presidenter har hållet ett toppmöte, och har där gett Bolivias president Eva Morales ett massivt stöd i sin konflikt med de ledare i några av Bolivias mera välmående provinser som, uppbackade av diverse inhyrda yrkesmördare (och USA?), gjort uppror och hotar att splittra nationen Bolivia. Jag utgår ifrån att även alla de NATO- och EU-politiker som när det gällde Georgienkonflikten så ihärdigt värnade nationalstaternas gällande gränser även ger sitt fulla stöd till den folkvalde presidenten i Bolivia, Evo Morales.

Federal Reserve (USA:s nationalbank) pumpar in 50 miljarder dollar i en krisande finansmarknad. En finansbubbla som blåsts upp av bonuskåta finanshjältar och som säkert hunnit stoppa undan sina miljarder. Och nu får resten av skatebetalarna rädda vad som räddas kan.

Den nya datorn har nu kopplats in. Vad som inte har kopplats in är skrivaren. Det finns 7 miljoner olika uttag på apparaten, men uppenbarligen inget gammalt hederligt parallelluttag för att koppla in en skrivare. Här är det bara USB som gäller. Men det ska väl lösa sig på ett eller annat sätt - hoppas jag. Jag hade inte tänkt byta ut min gamla hederliga HP laser med inbyggd kopiator. Teknisk utveckling är inte bara av godo!

En av de stora nackdelarna med Internet är möjligheten till anonymitet. Den som har en kommentarsfunktion kopplad till sin blogg får vara beredd till att städa bort diverse skit. Skit som ofta skrivs under en anonym signatur. Det är också lätt att kalla sig för något helt annat än den man är. Jag försöker att inte censurera de få kommentarar som dyker upp på här på Blogger och på Aftonbladet. Men snusk, spam och förfalskningar publiceras inte. I går dök det upp en kommentar här på min Blogger-blogg vars innehåll dels inte hade ett dugg med vad jag skriver på Sven Tycker och dels var skriven under en falsk signatur. Den slängdes!

Slutligen noterar vi att statsministern i regeringsförklaringen för första gången i historien INTE markerade att Sverige står alliansfritt . Tydligen är vi inte det längre, och det utan att ett sådant beslut har fattats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat. Ibland måste man censurera för att allmänheten skall slippa viss information. Synd att det ifrågasätts hela tiden då vi inte har något annat val.

Sven Tycker sa...

Den åsikten får du stå för själv. Det handlar inte om att censurera information, det handlar om att ta bort saker som inte har med ämnet att göra. Och att ta bort kommentarer som görs av fegisar som inte vågar stå för det dom skriver utan fegt använder andras signaturer. Till exempel är DU inte den "observer" som du försöker påskina att du är.

Jag tror att jag har tagit bort 4 eller 5 kommentarer här. En har varit eftersom den inte handlade om ämnet och dessutom skrevs under falsk signatur. En var en kort porrnovell. Och 2 eller 3 har varit trivelaktig kommersiell spam!