söndag 21 september 2008

Pappor - utnyttja er föräldrapenning

Försäkringskassans generaldirektör är en av landets största humorister. I gårdagens Aftonbladet säger han bland annat att: - "omorganisationen gått bra". Han talar då alltså om den förändring av Försäkringskassan till en centraliserad, toppstyrd och stordriftsfixerad myndighet som just nu genomförs, och som är en del av Försäkringskassans bekymmer. Han hävdar också: - "Mitt intryck är ändå att personalen är nöjd". Han verkar ha MYCKET dålig kontakt med sin personal. Artikeln i Aftonbladet innehåller i övrigt ett antal citat från missnöjd personal och vittnesmål om samma sak från fackets ordförande. Jag tycker du ska lämna in nu Curt! Jag undrar om mitt mejl till AB med uppmaning att prata med personalen och facket också om det som händer på Försäkringskassan kan ha hjälpt till för att få till stånd den artikeln?

För övrigt står det faktiskt inget ont om Försäkringskassan i någon av de tidningar jag läst i dag. Men i Aftonbladets rosa sportbilaga Sportbladet läser jag vart alla Försäkringskassans IT-miljoner tagit vägen. Tidningen berättar nämligen om kometen i tyska Bundesliga, laget Hoffenheim. Ett av dessa många fotbollslag som finansieras av en mångmiljardär som sin egen lekstuga. I Hoffenheims fall handlar det om Dietmar Hopp som tjänat sina miljarder på sitt mjukvaru- och ITkonsultföretag SAP. Det företag som just nu mjölkar Försäkringskassan på miljarder.

Fast på radion dök faktiskt Försäkringskassan upp. En utredning har nämligen visat att de pappor som väljer att utnyttja sin föräldraförsäkring, senare i livet inte är lika villiga att jobba en massa övertid. Dom har helt enkelt lärt sig att det finns viktigare värden i livet än att jobba. Jag har mycket svårt att förstå den pappa som väljer att inte utnyttja sin pappaledighet. Du vet inte vad det är som du går miste om! Du får en helt annan kontakt med ditt barn, och detta sitter kvar under hela uppväxten. Och det är faktiskt det här barnet som är det viktigaste i ditt liv, inte att jobba och göra karriär. Tänk efter en gång till!

Det finns gott om hästar
Och så var det alltså söndag i dag, vilket innebar en ny skogspromenad med hela familjen. Det handlar om Friluftsfrämjandets Höstlunk. Den här gången blev det 8 rätt på de 10 frågorna. Vi föll på frågan om varför kvinnor har vänsterknäppning och en fråga om Dieselmotorn. Men det viktigaste är inte att vinna, det viktiga är att arrangemanget får oss att ta en skogspromenad tillsammans. Utan arrangemanget hade det troligtvis i allmänhet inte blivit av. Åstorp är lite av ett hästeldorado. Det kryllar av hästar både här och där. Och uppe på åsen avlöser den ena hästhagen den andra. Det är allt från ordentliga arbetshästar via mer traditionella hästar till ponnies. På den övre delen av Björnås finns det även byggda en hel del nya moderna villor med nybyggda häststall och hästhagar. Jag bara väntar på att de som bor här uppe och INTE har häst ska börja klaga på all Bruntes hämnd på vägarna och doften från hästarna. För övrigt arrangerar visst Ryttarföreningen här i Åstorp stora hästtävlingar i helgen.

Går du omkring och är orolig för att världen ska gå under som en följd av experimenten vid CERN i Genève? Du kan sluta oroa dig - i varje fall i ett par månader. Anläggningen har drabbats av tekniska bekymmer. Ett litet elfel har skapat ett heliumläckage så nu måste det repareras. Och det beräknas ta ungefär två månader. Nu kan vi leva loppan ett tag till!

Inga kommentarer: