tisdag 9 september 2008

Jan Björklunds skollögner - igen

Jag hörde i går delar av tredje avsnittet av radions serie om folkpartikeln Jan Björklunds lögner om skolan. Denna gången frågade man lärare om dom kände igen sig i majorns beskrivning av flumskolan. Och det gjorde dom naturligtvis inte. I går på kvällen hjälpte jag Angeli med matte- och fysikläxan. När jag hör Jan "skoltalibanen" Björklund prata om den svenska skolan som en flumskola och jämför det med mina egna erfarenheter ser jag rött. Jag kräver att Jan Björklund omedelbart fråntas ansvaret för skolan och utbildningen. Han vet inte vad han pratar om! Den mannen har i tio års tid pratat i nattmössan för att odla sin egen politiska karriär.

Jag läser att Politikerbloggen gjort sitt största politiska scoop i historien. Man berättar att både Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa tjuvröker! Jag utgår ifrån att kraven på bådas avgång kommer som ett brev på Posten. Det är bara att hoppas att brevet distribueras av just Posten och inte CityMail (eller Bring som dom ju ska börja kalla sig i ett försök att sudda bort det dåliga ryktet) så att det verkligen kommer fram. Men ärligt talat, nog finns det väl mer seriösa frågor att diskutera?

Jag noterar att de amerikanska skattebetalarna tvingas rädda de båda bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac sedan spekulanterna försnillat pengarna i jakten på allt större bonusar och utdelningar.

Jag slapp titta på TV i går på kvällen, och det var tydligen tur. Kanal 5 sände Kristallen-galan, dvs utdelningen av TV-priser för bästa program osv. Av rapporteringen att döma sopade SVT huvudsakligen mattan med de kommersiella konkurrenterna. Medan Kanal 5 producerade ett uselt program. Dessutom såg jag i tidningen att ökända Ballar av ståls reporter Hanna Wilenius fortsatte att göra bort sig. Skäms verkligen tösen inte? Jag får numera frossbrytningar när jag hör namnet. Hon har ju gjort bort sig för alla framtid.

För övrigt såg jag på TV-nyheterna att klagomålen på Färdtjänsten ökat kraftigt sedan man började utlokalisera kundtjänsten till Moldavien och Baltikum. När jag först hörde talas om planerna trodde jag att det var ett stort skämt. Men tyvärr var det inte ett skämt utan bara oförskämt mot brukarna. Den som kom med idén borde få sparken omedelbart. Det är direkt oförskämt mot äldre och handikappade som är beroende av färdtjänsten.

Slutligen läste jag för några dagar sedan i Aftonbladet (och i Expressen i dag) att i morgon kommer jorden att gå under. I morgon startas nämligen CERN den enorma partikelacceleratorn utanför Genève. Och bland annat Professor Otto Rössler och Walter Wagner hävdar att denna kommer att skapa ett litet svart hål, som kommer att suga i sig hela jorden med ett ljudligt - SLURP! Så jag vill här och nu tacka er alla för alla dessa år. Det har varit trevligt att umgås så här informellt via nätet. Kanske möts vi igen någon gång på andra sidan det svarta hålet - vad där nu kan finnas.

Inga kommentarer: