fredag 12 september 2008

Ännu mer vägar - jippii!

Till gårdagens kommentar om regeringens infrastruktursatsning så kan vi lägga till att 3/4 av pengarna alltså hamnar på vägarna. Resterande 1/4 till järnvägssatsningar. Så mycket är alltså Maud och grabbarnas satsning på miljön värd. Vi vet att om man förbättrar vägförbindelserna så kommer fler att ta bilen. Dels sådana som då väljer bilen istället för något annat eftersom det blivit lättare och bekvämare. Och dels sådana som nu tar bilen istället för att stanna hemma, eftersom det ju blivit bekvämare. Effekten är densamma vid en förbättring av kollektivtrafik. Resandet ökar. Dels av sådana som då väljer tåget (eller bussen) istället för bilen eftersom det har blivit bekvämare. Och dels av sådana som bryr sig om att resa överhuvudtaget när det nu blivit bekvämare. Men, vill man ha fler bilar på vägarna så ska man ju satsa på nya motorvägar!

Vi kan också konstatera att hon som påstås vara Infrastrukturminister (Åsa Torstensson heter hon och är visst centerpartist) i dag fick lov för partiledartrojkan att själv presentera lite fler vägprojekt ute på landsbygden. Och får syns skull även några järnvägsprojekt, men jag tyckte jag hörde att en del av dom var inte nya, inte ens pengarna var nya.

Och apropå gårdagens notering om att Johan Staël von Holstein gett upp Kulturrådet (han hade visst hunnit vara med två gånger, men hade gått efter en kvart båda gångerna) så har tydligen Linda Skugge gått ut och gjort anspråk på platsen. Allt för att förhindra att fler tokvänsterkulturträbockar lägger beslag på platsen. Hon är ju faktiskt riktigt kul Linda Skugge. Observera att det mycket roliga uttrycket tokvänsterkulturträbockar inte är hennes uppfinning, det är min. Men hon får det gratis av mig.

Det hölls för några dagar sedan en konferens om trafiksäkerhet i Tylösand. Det gjordes då en kontroll av hastigheten på de bilar som passerade förbi en 30-sträcka vid hotellet. Den visade att 2/3 av de som körde förbi höll över 30 km/tim. Under tiden kontrollen gjordes skulle 12 bilister ha förlorat körkortet och polisen skulle fått in sammanlagt 1,5 miljoner i böter. Om det varit Polisen som gjort kontrollen alltså. Alla som passerade hörde inte till trafiksäkerhetskonferensen, men många gjorde det!

Pirate Bays ovilja att ta någon form att moraliskt ansvar verkar ha fått till följd att annonsörer drar öronen åt sig. Och eftersom hela projektet är ett kommersiellt projekt så kanske det biter bättre än en allmän kritik. Syftet med sajten är inte att sprida skit, det är att tjäna pengar på att sprida skit!

Skanneloppetuppladdning 2008: I går på kvällen var det dags igen. Och det känns riktigt upplyftande att (kanske) har kommit igång med en period med två rundor i veckan. Eftersom jag hade tillbringat en hel del av dagen promenerande i Malmö och dessutom ett par cykelturer och någon promenad under eftermiddagen här hemma (och till detta lite trädgårdsarbete) så trodde jag att benen skulle vara lite möra. Men faktum är att det kändes riktigt bra att springa. Och jag var övertygad om en tid under 30 minuter. Ja, ända tills jag tittade på tidtagaruret efter hemkomsten, 30.20! Nog kändes det som klart mer än 1 minut bättre än i söndags. Det är MYCKET svårt att gissa tiden!

Inga kommentarer: