måndag 15 maj 2023

Fnurra på tråden

» Vem ska vi lita på?

EU:s ministrar under ledning av moderaternas Tomas Tobé har enats om en gemensam generell överenskommelse om flyktingmottagande och migrationspolitik. Man har helt enkelt kommit överens om att samarbete krävs mellan EU-länderna för att kunna ta hand om alla flyktingar som kommit och som väntas komma. Vid den omröstning som skett i EU-Parlamentet där den godkändes röstade samtliga svenska partier för överenskommelsen - förutom Sverigedemokraterna naturligtvis.

Flyktingmottagande eller egoism

Om inte frivilliga åtaganden från medlemsländerna räcker till ska det vara möjligt att ta till tvingande åtgärder för att lösa en akut kris om vissa medlemsländer försöker dra sig ur och inte hjälpa till. En fullt rimlig överenskommelse som borde ha funnits för länge sedan. När t.ex. Sverige och Tyskland tog ett orimligt stort ansvar för flyktingmottagande samtidigt som andra EU-länder medvetet drog sig undan något ansvar. Då hade den här överenskommelsen varit bra att ha.

Flyktingmottagande eller egoism

Men, samtidigt som alltså moderaten Tomas Tobé förhandlat fram den här överenskommelsen med alla andra EU-länder och fått denna godkänd i EU-Parlamentet (förutom av Sverigedemokraterna) så har Sveriges Migrationsminister, Moderaten Maria Malmer Stenergard, gått ut och deklarerat att det kan inte alls bli tal om några tvingande åtgärder. Sverige ska banne mig inte ta något ansvar! Punkt! Moderaten Maria Malmer Stenergard förespråkar alltså Sverigedemokraternas linje och inte Moderaternas linje!

Är det inte dags för Maria Malmer Stenergard att byta parti snart?

Och så där lite apropå invandring och det sverigedumokratiska talet om "etniska svenskar" och "folkutbyte". Dvs snart är "vi svenskar" i minoritet i vårt eget land. Nästa gång någon från SD tar upp ämnet, så fråga om det svenska Kungahuset ingår i begreppet "etniska svenskar"? En liten kort titt i historien ger följande information.

* Karl XVI Gustaf är gift med Silvia Sommerlath född i Tyskland senare bosatt i Brasilien.
* Gustav VI Adolf var gift med Margareta Windsor född i Storbritannien.
* Gustav V var gift med Viktoria Zähringen född i Tyskland.
* Oskar II var gift med Sofia Nassau född i Nederländerna.
* Karl XV var gift med Lovisa Oranien-Nassau född i Nederländerna.
* Oskar 1 var gift med Josefina Beauharnais född i Frankrike.
* Karl XIV Johan var ju själv född i Frankrike och gift med Desirée Clary likaså född i Frankrike.

Är våra kungligheter "etniska svenskar"? Där är ju inget "etniskt svenskt DNA" överhuvudtaget i den släkten. Och på den punkten struntar jag fullständigt i denna fakta. Jag är motståndare till monarkin av princip, det motståndet har inget med var kungaätten härstammar från. Men sverigedumokrater kan ju inte strunta i detta. "Folkutbytet" har nått långt upp i hierarkin!

Kanske ska vi påpeka att Daniel Westling som är gift med Victoria Bernadotte har skogsfinskt påbrå... Det där med "folkutbyte"...

Inga kommentarer: