tisdag 30 maj 2023

Dagens utmärkelser

» Dagens sverigedumokrat.

Sven Tyckers utmärkelse Dagens Sverigedumokrat ger jag idag till Lars Forsgren som är Sverigedemokraternas gruppledare i Umeå. I samband med en debatt i kommunfullmäktige om att avskaffa kommunens jämställdhetsutskott tappade Lars Forsgren helt fotfästet. Att jämställdhet inte går ihop med Sverigedemokraternas ideologi är något som vi alla vet om sedan tidigare. - "Detta utskott och dess yttrande är helt värdelösa eller rent av skadliga" konstaterade Lars Forsgren. Och han fortsatte med: - "Den enda förklaringen till dess existens är, som jag ser det, att ni partier här inne har ett överflöd av överklasskärringar som ni måste placera."

Visst är det intressant med den sverigedemokratiska synen på "Överklasskärringar". Du har verkligen gjort dig förtjänt av utmärkelsen Dagens Sverigedumokrat!

» Dagens moderutt.

Låt mig citera vår svenska statsminister: - "Gratulerar, Erdogan, till att du blivit återvald. Vår gemensamma säkerhet är en framtida prioritering." Så smörigt inställsamt gratulerar vår svenska statsminister Ulf Kristersson på Twitter att Mr Erdogan of Turkey lyckats bli "omvald" till president i sitt Turkiet. Man kan riktigt se framför sig hur inställsamt Ulf Kristersson gått ner på knä och med en vädjande blick vill framföra att vi gör vad som helst bara ni är snälla och röstar ja till vårt NATO-medlemskap nu. Snälla, rara Erdogan!

Visst är det intressant att se en statsminister i ett demokratiskt land kräla i stoftet inför en mindre demokratiskt vald president. Du förtjänar utmärkelsen Dagens Moderutt!

Läs:
SD:s gruppledare om politiker: «Ett överflöd av överklasskärringar». - Aftonbladet

Inga kommentarer: