onsdag 31 maj 2023

Elisabeth Svantesson slaktar svensk välfärd

» Är det medvetet?

Redan före årsskiftet gjorde SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) klart för Elisabeth Svantesson och den Brunblå sörja som tänkte styra vårt stolta fosterland med Sverigedemokraterna dragande i tåtarna att Kommuner och Regioner behövde kraftigt höjda statsbidrag för att trygga den kommunala och regionala välfärden.

Elisabeth Svantesson har varit kallsinnig och svarar bara: - "Vi får se".

Vår Brunblå sörja som försöker styra
I dag är läget akut runt om i landet, både i kommuner och regioner. Kommuner planerar för kraftiga nedskärningar i bland annat skolor och förskolor. Först är det extra resurser som kommer att ryka. Extra resurser som krävs för att de elever som har svårare än andra ska kunna få den extra hjälp dom behöver. Kraftiga nedskärningar inom främst skolorna planeras i stort sett i alla kommuner. Skattepengarna räcker inte. I regionerna är det främst sjukvården som kommer att drabbas. Avdelningar kommer att stängas, sängar kommer att flytta ut i korridorerna och patienter som väntar på behandling får vänta ännu längre.

Men Elisabeth Svantesson behåller kylan: - "Vi får se"! När Elisabeth Svantesson i november har sett färdigt och kanske öppnar den statliga pengapungen är det för sent. Då har redan kommunerna sparkat lärare och annan personal. Då har regionerna redan skurit ner på sin vårdpersonal. DÅ är det helt enkelt för sent.

Vi ska ha i åtanke att den svenska staten förra året gick med 164 miljarder kronor i överskott. Pengar som alltså togs in i skatt, men inte användes för vår välfärd.. Samtidigt är alltså den svensk statsskulden knappt 30%. En nivå som är extremt låg om vi tittar i en internationell jämförelse. Ta som exempel USA som ju precis förhandlat fram en höjning av skuldtaket. USA:s statsskuld ligger på över 100% av BNP. Jämför alltså detta med den svenska som är mindre än en tredjedel så stor.

Ska Elisabeth Svantesson bli känd för en ny sak? Innan var hon ju främst känd för att vara riksdagspolitikern som kunde fortsätta sin politiska karriär trots att hon åkt fast för folkbokföringsfiffel. Nu kan hon bli känd för att vara ministern som slaktade svensk välfärd! Kanske är det detta som är målet?

Läs:
Sjukt, Svantesson, att barnen fastnar i vårdkö. - Aftonbladet

Inga kommentarer: