torsdag 18 maj 2023

Uffe ligger risigt till

» Han störtar.

Expressen låter Sifo regelbundet fråga svenskarna hur dom tycker att regeringen sköter sitt jobb. För att förenkla det hela så vill jag inte påstå av vi svenskar är allt för nöjda med vad herrarna och damerna i den Brunblå sörjan åstadkommer.

Sven han tycker alltid något
Låt oss börja med den första frågan: "Hur tycker du att regeringen i allmänhet sköter sitt arbete?"
Mycket bra 3% (±0)
Ganska bra 34% (+3)
Ganska dåligt 35% (-1)
Mycket dåligt 21% (-1)
Tveksam, vet ej 6% (-1)
En liten förbättring från förra månaden, vilket tydligen förklaras av att SD-väljare blivit något mindre missnöjda. Förändringen är dock så liten att den inte är statistiskt säkerställd. Inte ens de som röstat på regeringspartierna och som stödjer dessa partier tycker dock att regeringen gör ett mycket gott arbete. Det är i princip ingen som tycker det, 3% är inte statistiskt säkerställt! Klart är hur som helst att en majoritet av svenskarna tycker att den Brunblå sörjan gör ett dåligt arbete. Nästan var femte svensk tycker att man gör ett mycket dåligt jobb.

Nästa fråga är: "Hur tror du att en socialdemokratiskt ledd regering (med stöd av C, MP och V) skulle sköta sitt arbete?"
Mycket bra 9% (+1)
Ganska bra 40% (+3)
Ganska dåligt 19% (-2)
Mycket dåligt 23% (-1)
Tveksam, vet ej 9% (-1)
Vi kan konstatera att ungefär hälften av svenskarna tror att en Rödgrön regering skulle göra ett bra jobb (mot att drygt var tredje tycker att den nuvarande Brunblå sörjan gör ett bra jobb). Uppenbart är att inte ens alla Brunblå väljare tror att en Rödgrön regering skulle göra ett dåligt jobb.

Den tredje frågan handlar om en jämförelse. "Tror du att en S-ledd regering skulle göra ett bättre eller sämre jobb än den sittande M-ledda regeringen?"
Bättre jobb 45% (+1)
Sämre jobb 30% (-1)
Varken bättre eller sämre jobb 20% (+2)
Tveksam, vet ej 6% (-1)
I korthet tror var femte svensk att det inte har så stor betydelse. Nästan varannan svensk tror att det skulle bli bättre med en Rödgrön regering medan mindre än en tredjedel tror att det skulle bli sämre.

Kanske är det dags för team Ulf Kristersson (med sina spratteldockor Ebba Busch och Johan Pehrson och han som bestämmer - Jimmie Åkesson) att inse att det blev inte så bra. Det är lätt att lova en massa, men se'n ska man uppfylla alla de där löftena och förhoppningarna också. Har man då skruvat upp förväntningarna för mycket så blir fallet desto större när man störtar. Jag ser framför mig att slitningarna inom den Brunblå sörjan kommer att bli allt mer uppenbara. Liberalerna kommer att inse att dom faktiskt slåss för sin överlevnad och då kan dom inte fortsätta att vara dörrmatta för en regering som för en direkt antiliberal politik. Sverigedemokraterna börjar se att framgångarna i sympatier har tagit slut och nu är det den nedåtgående trenden som gäller. Vi börjar redan se en ökning av de riktigt korkade utspelen igen från SD. Allt för att visa att man inte är ett parti som alla andra. Frågan är sedan när Kristdemokraterna börjar ifrågasätta Ebba Buschs riktning, som ju just nu sakta men säkert leder ner till att åka ut ur riksdagen vid nästan val.

Läs:
SD-väljare allt mer positiva till regeringen. - Expressen

Inga kommentarer: