torsdag 4 maj 2023

Sven Tycker tänker spännande tankar

» Och gläds alltid åt något.

* Maria Malmer Stenergard (SD/M) ljuger. Vår migrationsminister, som formellt är medlem i Moderaterna men i praktiken företräder Sverigedemokraterna, har visst skrivit en debattartikel i bland annat tyska Die Welt i syfte att skrämma bort så'na där hemska "utlänningar" från att söka sig till Sverige. I denna artikel hävdar Maria Malmer Stenergard bland att över hälften av alla utrikesfödda i Sverige inte kan försörja sig själva. För att uppnå den siffran så har hon räknat in alla som studerar, är föräldralediga, har deltidsjobb osv. Hon räknar med att alla som tjänar mindre än 15.500 kr/mån inte kan försörja sig! När Svenskt Näringsliv gjorde en beräkning kom man fram till att 60% av utlandsfödda var självförsörjande medan 80% av de födda i Sverige var självförsörjande. Det innebär inte att resten försörjs av samhället utan dom kanske lever på resten av familjen t.ex. Maria Malmer Stenergard sprider rasistisk smörja.

Sven Tycker alltid helt gratis
* Denna Maria Malmer Stenergard (SD/M) är rädd för främmande människor. Vår sverigedemokratiska migrationsminister (som alltså formellt är moderat) vill skärpa kravet för att kunna få arbetstillstånd i Sverige om man är en så'n där hemsk "utlänning". Det ska finnas en miniminivå på inkomst på 26.560 kronor i månaden för att kunna få arbetstillstånd. Min 25-åriga son Kimmy som är autistisk får Aktivitetsersättning från Försäkringskassan. Denna är om man är 25 år 11.506 kronor per månad. Lägg till att denna Brunblå sörja till regering anser att han till detta ska straffbeskattas på den inkomsten och alltså betala mer i skatt än om han jobbat och tjänat samma låga summa. Enligt Maria Malmer Stenergard kan man inte försörja sig på den inkomsten. I varje fall inte om man är utlänning (se tidigare inslag). Men som moderat tycker hon tydligen att man som svensk med aktivitetsersättning ska kunna försörja sig på den inkomsten!

* Jimmie Åkesson är islamofob. I en intervju i Göteborgs-Posten hävdar Jimmie Åkesson (SD) att han har svårt för att se att en bokstavstroende muslim kan vara svensk. Han sade inget om en bokstavstroende kristen, hindu, buddhist eller kanske asatroende verkligen kan vara svensk. Vad det nu är att vara svensk? Kan man vara svensk om man tror att människor är olika mycket värda beroende på hudfärg eller religion?

* Vem kan man egentligen lita på? Magnus Ranstorp, som brukar definieras som terrorforskare vid Försvarshögskolan, uttrycker sig ibland ganska klumpigt och verkar lida av fördomar och beskylls ofta för att sprida rena konspirationsteorier. Nyligen skrev man från ett forskningsprojekt vid Georgetown-universitetet ett faktablad om islamofobi. Där hävdade man att Magnus Ranstorp sprider islamofobiska konspirationsteorier. Det resulterade i ett twitter från Magnus Ranstorp till en av forskarna, Farid Hafez: - "Tror du att du kommer undan enkelt? Då har du absolut ingen aning…". Farid svarade: - "Är detta ett hot?. Jag tror inte mina ögon, eller är jag för naiv?" Varvid Magnus Ranstorp svarar: - "Ja du är ett småbarn." Man förvånas över den låga barnsliga nivån på debatten i dessa fina kretsar.!

* Även Tobias Billström (M) ljuger. I sitt ständigt accelererande fjäskande för Mr Erdogan of Turkey är vår utrikesministers senaste utspel att hävda att den kurdiska gruppen PKK har starka kopplingar till svensk gängbrottslighet. Fast polis och regering i övrigt vägrar uttala sig i ämnet och forskarvärlden undrar var Tobias Billström fått det hela från. Antagligen har han fått en hint från Turkiet och tyckt att det var lämpligt att sprida vidare. PKK, som kämpar för ett självständigt Kurdistan, är internationellt terrorstämplat. Hur mycket som ligger bakom den terrorstämplingen förutom uppgifter från det officiella Turkiet råder det delade meningar om. Vi andra känner kanske igen PKK från det s.k. PKK-spåret i utredningen av mordet på Olof Palme. Det har senare visat sig främst ha varit baserat på medvetet spridda lögner från Turkiets underrättelsetjänst. Jag tycker Tobias Billström ska sitta still i båten och hålla munnen stängd.

* Lotta Edholm (L) lever på hoppet. Lotta Edholm kom direkt från friskolebranschen till jobbet som skolminister. Jag läser i tidningen Dagens Samhälle att hon verkligen kan sägas leva på hoppet. - "Hoppas skolorna skärper sig - eller lägger ner" uttalar hon som förhoppning. Visst är det positivt att hon hoppas att alla friskolor som inte håller tillräckligt hög kvalitet ska frivilligt skärpa sig. Och om dom inte vill skärpa sig så hoppas Lotta Edholm att dom ska ge upp och lägga ner. Det är bra att du trots allt är optimist och hoppas att allt ska lösa sig.

Den nya SD-styrda Blunblå sörjan
* Det går inte bra för den Brunblå sörjan. Vi kan förstå varför. Jag såg siffrorna från SVT:s senaste väljarundersökning, som görs av Novus. Och det är ju inte allt för trevliga siffror för den Brunblå sörjans partier. Både Liberalerna och Kristdemokraterna ligger nu under 4% spärren, samtidigt som Sverigedemokraterna är undersökningens stora förlorare. De fyra Rödgröna oppositionspartierna får totalt 55% medan den Brunblå sörjans fyra partier får sammanlagt 43,5%. Men eftersom KD och L skulle åkt ur Riksdagen med dessa siffror så får M+SD bara 36,6% tillsammans. Vilket är klart mindre än vad S får ensamma, 38,4%.
Socialdemokraterna 38,4% (+0,8)
Moderaterna 20,2% (+0,3)
Sverigedemokraterna 18,4% (-1,1)
Vänsterpartiet 7,5% (-0,2)
Miljöpartiet 4,7% (+0,4)
Centerpartiet 4,4% (-0,2)
Kristdemokraterna 3,7% (+0,2)
Liberalerna 3,2% (-0,4)

Förändringarna är räknade jämfört med förra månaden.

För övrigt är livet ju ganska trevligt!

Inga kommentarer: