fredag 5 maj 2023

Vad mer ska förbjudas?

» Liberalismen i sin prydnad.

Jag ser att Liberalernas kvinnoförbund, Liberala Kvinnor, nu tagit ställning för ett förbud av slöja på barn i förskolan och lågstadiet. Sedan länge har Sverigedemokraterna motionerat om att förbjuda slöja upp till 9:e klass. Kristdemokraterna tycker precis som Liberala kvinnor att det räcker med förskola och lågstadium. Moderaterna vill utreda frågan. Det kan alltså kanske finnas en majoritet i riksdagen för att Staten ska lägga sig i hur vi klär våra barn.

Udda klädsel har många
Det framgår inte om man kanske vill förbjuda andra former av klädsel också på förskolebarn och barn i skolan. Kanske en judisk kippa inte ska få lov att tvingas på ett barn? Vilken förälder (eller skolbarn) har inte upplevt konflikter på morgonen om hur man ska klä sig i skolan?`

Den stora principiella frågan är huruvida Politiker och Staten ska bestämma över människors klädsel. Ska våra riksdagspolitiker göra som mullorna i Iran och med lagens hjälp lägga sig i människors klädsel? Ska vi skicka ut någon form av sedlighetspolis för att göra stickprovskontroller på förskolorna för att kontrollera så att barnen är reglementsenligt klädda? Kanske ska dom utsträcka sina kontroller till lekplatser? Eller ska personalen åläggas att vägra ta emot barn som inte är klädda enligt sedlighetsreglementet? Vilket straff ska utmätas till föräldrar (eller det är barnen som ska straffas) som klär barnen utan hänsyn till vad lagen säger?

Jag tycker också att en heltäckande slöja, typ burka, är en fruktansvärt korkad klädsel. Och det gäller inte bara på vuxna utan i ännu högre grad på barn. Fast jag har aldrig sett det på barn... En vanlig traditionell slöja struntar jag fullständigt i. Det är inte konstigare med en slöja än en keps eller vanlig mössa eller... Men, det finns många klädesplagg som är fullständigt korkade. Färdigtrasiga jeans. Hur f-n kan någon betala extra för att köpa jeans som någon redan haft sönder? Slips på små pojkar? Att tvinga på små pojkar en så korkad klädsel i form av strypsnara? Hur in i h-vete kan man sminka små barn?

Det finns mycket korkat som borde förbjudas! Men, vi ska inte efterlikna mullorna i Iran och med lagstiftning lägga oss i hur människor klär sig. Vi kommer aldrig ifrån att det kommer att vara konflikter på morgonen mellan barn och föräldrar om klädsel. Men, låt den konflikten hålla sig i hemmet. Låt inte lagstiftarna lägga sig i frågan! Varken när det gäller slöja, kippa, slips eller korkade jeans.

Läs:
L-kvinnor: förbjud slöja på barn. - Aftonbladet

Inga kommentarer: