torsdag 11 maj 2023

Överlever Liberalerna?

» Denna Brunblå sörja.

Den Brunblå sörjan som ligger bakom TiDÖavtalet har under ledning av Sverigedemokraterna och Maria Malmer Stenergard (SD/M) kommit överens om att dom ska se till så att svensk migrationspolitik är hårdare än vad EU kommer överens om. Oberoende av vad EU tycker. Och tydligen oberoende av vad Tobias Tobé (M) förhandlat fram.

xxxxx
Kritiken inom Liberalerna mot Mauricio Rojas som är L:s talesperson inom migrationspolitiken och som gått med på det hela är hård. Överlever Liberalerna TiDÖ? Senaste avhoppet är Cecilia Malmström, fd minister, EU-kommissionär och vice partiledare bland annat som nu meddelat att hon lämnar Liberalerna. Tidigare har t.ex. den förre partiledaren Bengt Westerberg lämnat. Och den välkända Birgitta Ohlsson. Som jag sagt tidigare, hur länge orkar Miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari sitta som en gisslan och bedriva en politik som går tvärtemot vad hon påstår att hon eftersträvar? Hur länge accepterar Johan Pehrson att Liberalerna för en antiliberal politik?

Och apropå något helt annat, men ändå håller vi oss inom området "vad högerextremister håller på med". En representant för extremistpartiet Alternativ för Sverige (som tycker att Sverigedemokraterna förråder den sanna högerextremismen) har startat upp något han kallar Förtalsombudsmannen. Via denna letar man upp politiker, debattörer osv som på olika sätt berättat för t.ex. nassar vad dom tycker om dom. Och så uppmanar man till stämningar för förtal.

Senaste exemplet är att man letat fram att centerpartisten Anton Sauer i ett Twitterinlägg 2018 berättade att högerextremisten Ingrid Carlqvist var nazist och förintelseförnekare. Både Anton Sauer och Ingrid Carlqvist hade totalt glömt det hela. Men Christian Peterson som ligger bakom det hela har tydligen gjort en nätsökning och hittat Twitterinlägget och han har nu uppmanat Ingrid Carlqvist att stämma Anton Sauer för förtal. Allt för att han för fem år sedan sade vad han och många andra anser vara sanningen! Syftet bakom "Förtalsombudsmannen" är naturligtvis att försöka skrämma de som kritiserar högerextremisterna och om man kan tjäna en hacka på det hela så är det ju inte heller fel.

Själv koncentrerar jag nog min kritik till den Brunblå sörja som styr vårt land och lägger inte så mycket krut på töntarna längst ut på högerkanten. Dom är egentligen betydelselösa och maktlösa i motsats till det tidigare nassepartiet SD som ju idag i praktiken styr över de andra TiDÖpartierna.

Inga kommentarer: