fredag 12 maj 2023

Elitskolan fuskar

» Bra förberedelse för eleverna inför framtiden.

Så har då "Elitskolan" Campus Manilla lyckats komma överst i tidningsrubrikerna igen. Tidigare har det avslöjats fiffel med vilka elever som antagits. Lämpliga elever har helt enkelt gått förbi i kön. Sedan har det avslöjats att skolan utmärker sig med att ge extremt mycket högre betyg än vad de nationella proven visat. Det visade sig att skolan utsatts för ganska kraftiga påtryckningar från föräldrar! Glädjebetyg i sin prydnad.

Viktig skolundervisning
Campus Manilla är helt enkelt den riktigt fina skolan i Stockholm. Här går kungabarn, direktörsbarn, miljonärsbarn, kändisbarn och tydligen politikerbarn. Det är verkligen en prestigeskola som är en fin inkörsport till de fina salongerna och jobben efter detta.

Nu har det avslöjats att så mycket som en femtedel av eleverna har systematiskt fuskat på skolans prov. Proven har gjorts på datorer som varit spärrade så att man inte ska kunna göra något annat än just det aktuella provet på datorn. Men man har helt enkelt lärt sig hur man skulle göra för att gå förbi spärrarna och så har man kunnat söka svar på nätet osv. Det har helt enkelt inte räckt med att mamma och pappa krävt högre betyg än vad proven utvisat att man skulle ha, man har dessutom fuskat så att proven gav bättre resultat än vad kunskaperna skulle ge.

Men, det är ju bara en bra träning inför den framtida karriären!

Fast i Svenska Dagbladet går Paulina Neuding ut till försvar. Enligt henne finns det inga "elitskolor" eller genvägar för de med förbindelser. Eller kanske handlar det bara om att det ska vara helt naturligt med fiffel och båg och inget fel. - "Det gäller att inte spä på myter om fina skolor" skriver hon.

Hahahahaha!

Läs:
Massfusk bland eleverna på elitskolan Campus Manilla. - Dagens Nyheter
Skolverket om Campus Manilla: «Jätteallvarligt». - Svenska Dagbladet
Glädjebetygen drar olycka över kunskapsnationen. - Helsingborgs Dagblad Huvudledare
Köp inte pratet om «elitskolor». - Paulina Neuding ledare Svenska Dagbladet
Pojkkrisen i skolan driver på populismen. - Sven-Eric Liedman debatt Dagens Nyheter

Inga kommentarer: