fredag 26 maj 2023

Svensk skam

» Jag skäms.

Svensk migrationspolitik och svensk behandling av flyktingar har under många år varit inhuman och en skam för de som tror på att människor ska behandlas på ett humant och mänskligt sätt. Sedan SD-sympatisören Maria Malmer Stenergard tagit över som ansvarig minister har det blivit ännu värre. Människor behandlas som kollin och utan hänsyn till medmänsklighet. Jag skäms helt enkelt.

Jag är arg
Jag har som jag sagt flera gånger tidigare arbetat i drygt fem år på ett av Migrationsverkets Förvar innan jag gick i pension. Där man "förvarar", dvs låser in, personer som ska utvisas eller avvisas från Sverige. Detta i avvaktan på att alla handlingar som behövs kan bli klara. Där träffade jag personer som jag är glad för att dom inte är kvar i Sverige. Men jag träffade minst lika många där jag skämdes över hur ett välfärdssamhälle behandlar människor. Seriösa, energiska och duktiga människor som ska utvisas / avvisas bara för att principer ska bibehållas. Eller för att vara riktigt elak, bara för att rasistiska principer styr vårt handlande.

Sedan dess har det inte blivit bättre, det har blivit värre. Jag läser om Gavkhargul Pakhirdinova som nu efter 8½ år i Sverige ska utvisas till Uzbekistan tillsammans med hennes två nioåriga tvillingar (som alltså bott i Sverige i stort sett hela sitt liv) och deras 11 år gamla storasyster. Deras pappa (och Gavkhargul Pakhirdinovas man) har redan utvisats - till Kazakstan. Vi skickar alltså ett gift par med barn till två olika länder och splittrar familjen! Handlar detta om humanitet? Eftersom både Kazakstan och Uzbekistan vägrar att ta emot båda så splittrar vi en familj. Allt för att hålla fast vid principerna. Maria Malmer Stenergard (SD/M) borde sova dåligt av skam. Men jag tror faktiskt att hon känner sig stolt. FY FAN!

Det här är inte det enda exemplet. Vi har sett hur barn som levt hela sitt liv i Sverige nu utvisas ensamma till länder där dom aldrig varit. Vi har en migrationsminister som vill införa en angivarlag som gör offentliganställda skyldiga att anmäla papperslösa som dom kommer i kontakt med i sitt arbete på sjukhus, bibliotek osv. Antagligen har Maria Malmer Stenergard (SD/M) de som angav Anne Frank som förebild! FY FAN!

Jag är fortfarande arg
Vi har exemplet 74-åriga Kathleen Poole som bott 18 år i Sverige men hotas av utvisning. Hon bor på vårdboende och är svårt alzheimerssjuk. Flyttade ursprungligen hit för att bo nära sina son och hans familj. Men hon ska utvisas pga Sveriges "oflexibla invandringspolitik" som brittisk media beskriver det. Vi har svenskan Karin som bott i Storbritannien i 25 år men nu efter att ha råkat ut för en svår trafikolycka vill flytta till Sverige för att vara närmare sina föräldrar och syskon. Nej tack säger Sveriges "oflexibla invandringspolitik". FY FAN!

Vi ser krav på att människor som fått permanent uppehållstillstånd helt plötsligt ska få detta löfte om permanent uppehållstillstånd förvandlat till tillfälliga uppehållstillstånd. Maria Malmer Stenergard (SD/M) är en rasist! FY FAN!

Vi kan se hur människor hålls inspärrade år efter år. Dom ska utvisas, men det går inte. Kanske för att landet dom ska till inte vill ta emot dom. Men utvisas ska dom och i avvaktan på detta hålls dom inspärrade - år efter år efter år! Jag skäms!

För övrigt kan vi notera att det tidigare nazistiska Sverigedemokraterna fått gehör hos vår migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) att generaldirektören på Migrationsverket Mikael Ribbenvik ska få sparken. Enligt SD har han inte varit tillräckligt flyktingfientlig och tillräckligt rasistisk för att dom ska vara nöjda. Maria Malmer Stenergard lyder sin kumpaner och ger honom sparken. Jag skäms som sagt! FY FAN!

Läs:
Efter nära nio år i Sverige ska familjen utvisas – till olika länder. - Tidningen Global
Mohamed, 23, går inte att utvisa. - Dagens Nyheter
Går vidare med plikt om att anmäla papperslösa. - Aftonbladet
Migrationsverket ska satsa på förvaren. - Publikt

Inga kommentarer: