onsdag 16 september 2020

Världens flyktingskam

» Om när politiker ljuger

En av SD:s stora supportrar inom Moderaterna är Maria Malmer Stenergard som är moderaternas Migrationspolitiske talesperson. Som sådan driver hon en hård kampanj för att försöka kopiera SD:s främlingsfientlighet. För ett par dagar sedan skrev hon ett debattinlägg i Expressen med anledning av att Migrationskommitténs förslag i all oenighet nu överlämnas till Morgan Johansson.

Men Maria får verkligen ta till kreativ bokföring för att lyckas skrämma upp läsarna. Att antalet asylsökande just nu är rekordlågt kan man ju inte skriva. För att få ihop några höga siffror tvingas Maria Malmer Stenergard räkna på flera år. Fram till 2023 beräknas 73.000 personer söka asyl i Sverige enligt Migrationsverket skriver Maria Malmer Stenergard. Migrationsverket räknar med lite drygt 20.000 ansökningar per år. När Maria Malmer Stenergard räknat på hur många som beviljas asyl och anhöriga som kommer till Sverige kommer hon fram till att det motsvarar ett helt Ängelholm fram till 2023. Och det kan ju låta mycket.

Flyktingskam

Men låt oss räkna. 73.000 asylsökande fram till 2023 motsvarar ungefär 7 promille av Sveriges nuvarande befolkning. Inte procent utan promille alltså. 20.000 asylsökande per år motsvarar 2 promille av Sveriges befolkning. Varje år föds det ca 115.000 barn i Sverige. Tillskottet av asylsökande är alltså som att ställa sig och pinka i Rönneå (som slingrar sig genom nämnda Ängelholm). När Maria Malmer Stenergard skriver "dagens höga invandringsnivå" så ljuger hon helt enkelt. Vi har INTE några höga invandringsnivåer i dag. Siffrorna ligger rekordlågt under genomsnittet för det här århundradet.

Om vi inte klarar av det antalet flyktingar så är det en skam. Antalet flyktingar i världen är just nu rekordhögt. Enligt UNHCR:s beräkningar finns det i dag ca 80 miljoner flyktingar på flykt från krig, hunger eller förföljelse. De allra flesta finns inne i sina hemländer eller i grannländer. Länder som t.ex. Libanon har tagit emot miljontals flyktingar. Men i Sverige har även Moderaterna valt att bara se flyktingar som ett enda stort problem som får lösas av andra än Sverige. Som Libanon?

Naturligtvis måste Sverige ta sitt ansvar. Men, vi måste ställa krav på andra länder att dom också ska ta sitt ansvar. Länder som partierna i den Brunblå sörjan ser som föredömen har ju egentligen bara smitit undan från sin del av ansvaret. Precis som vi i Sverige har valt att försöka fördela de flyktingar som fått uppehållstillstånd till landets kommuner borde EU ställa som krav att ALLA EU-länder tar sin del av ansvaret. Det får inte gå att smita undan som vissa länder som Ungern, Slovakien för att inte tala om Danmark t.ex. utan att det får konsekvenser. Vägrar dom att ta sitt ansvar ska dom tvingas betala de länder som tar sitt ansvar. Man kan inte surfa på räkmackan och bara ta emot bidrag.

Det antal asylsökande som kommer till Sverige idag är inte alarmerande siffror. De som säger annorlunda ljuger. Kan vi inte klara detta så är det en skam.

Läs:
S är nöjda med dagens höga invandringsnivå. - Maria Malmer Stenergard ljuger i Expressen
150 forskare: Inte värdigt av Sverige. - Sveriges Radio
Morgan Johansson om lägret Moria: ”Grekland har ett eget ansvar”. - Dagens Nyheter

1 kommentar:

Anonym sa...

Go, Sven go!