torsdag 17 september 2020

Sverigedemokrater och Sverigedumokrater

» Ett dilemma

Att skriva en daglig blogg som jag nu gjort i mer än 23 år kan ibland skapa problem när det är dags att sätta sig framför tangentbordet för att författa dagens Tyckeri. Det kan hända någon gång då och då att jag faktiskt inte känner för att skriva om något speciellt. Det finns inte något bra ämne att tycka till om helt enkelt. Men vanligast är faktiskt tvärtom, att det finns flera idéer och jag måste bestämma mig för vilket.

Så i dag till exempel. Först så tänkte jag ta nästa sverigedumokrat som avslöjats för sina sjuka tankar och åsikter. Sverigedemokraternas nämndeman i Göteborg, Mari Herrey, har avslöjats för att sprida vidare antisemitism, vit-makt propaganda osv. Själv skyller Mari det hela på att hon bara spritt vidare utan att läsa vad hon sprider. En sann representant för Sverigedumokraterna i svenska domstolar!

En undrande bloggare
Men se'n tänkte jag att det blir lite tjatigt. Att skriva om sverigedumokrater som avslöjas med byxorna nere börjar bli lite av upprepande. Och enligt Jimmie Åkesson så är det inget speciellt fenomen för Sverigedemokraterna. Alla partier drabbas av medlemmar som gör bort sig hävdar han. Fast det är klart, medan det drabbar SD en gång i veckan så drabbar det andra partier någon gång om året. Sanningen är helt enkelt den att de sjuka rasistiska, nazistiska och rent fascistoida idéerna ligger i SD:s rötter. Därför avslöjas ständigt nya medlemmar som trampar i klaveret och talar mer eller mindre öppet om de sjuka idéerna som ska hållas tyst om.

Ett tag tänkte jag ta upp debatten om alla de kriminella klanerna som alla vet hur många dom är. Fast jag blir allt mer övertygad om att man förstorar de här klanerna. Ett exempel är att en av de som hos Polisen utpekas som medlem av en av dessa "klaner" är den kristdemokratiska riksdagsledamoten Robert Halef. Han har bott i Sverige i 45 år och suttit i Riksdagen i 10 år. Men har tydligen fel efternamn så han har hamnat i Polisens klanregister! Ytterligare 2 f.d. moderata riksdagsledamöter och en socialdemokratisk har tydligen också av polisen placerats in som medlemmar i någon kriminell klan. Jag tror mediahysterin och underliga rasistiska tendenser inom Polisen har gjort att de där klanregistren nog skulle behöva en översyn. Jag tror det är dags att besinna sig lite i debatten.

Till slut bestämde jag mig för att ta upp ett positivt besked. Swedavia har förklarat att det är dags att lägga ner Bromma flygplats! Coronapandemin blev den slutliga spiken i kistan för en flygplats som borde ha lagts ner för länge sedan. Men uppenbart är Swedavia inte längre intresserade av att driva flygplatsen med förlust.

Men här nere i Skåne är alltså ett antal kommuner beredda att stoppa in totalt 50 miljoner i en flygplats som inte bär sig. Sju kommuner i NV Skåne har kommit överens om att köpa flygplatsen i Ängelholm från PEAB för att rädda den kvar sedan PEAB inte velat ta förlusterna längre. De sju kommunerna är Helsingborg, Ängelholm, Båstad, Perstorp, Klippan, Bjuv och Höganäs. Fyra av kommunerna i samarbetet i NV Skåne har tackat Nej. Detta är Landskrona, Svalöv, Örkelljunga och min egen hemkommun Åstorp. Här i Åstorp har dock Sverigedemokraterna motionerat om att Åstorp ska ansluta sig till flygplatskommunerna i efterhand. Behandling av motionen ska ske på Kommunfullmäktige måndagen den 28 september. Jag har precis fått handlingarna och skummat de utredningar som ligger till grund för de 7 kommunernas beslut om att satsa tiotals miljoner på flygplatsen. Fast det är klart, jag kallar det inte "Utredningar", jag kallar det "Propagandaskrifter". Hur som helst så säger den styrande minoriteten i Åstorps kommun (Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet) Nej till motionen. Sverigedumokraterna säger naturligtvis JA. Detta medan den Borgerliga minoritetsoppositionen är splittrad. Kristdemokraterna säger Nej medan Liberalerna säger Ja. I Kommunstyrelsen hade Moderaterna ännu inte bestämt sig. Man är uppenbart splittrade. Än så länge har jag inte sett eller hört något om att dom kunnat enas än. Skulle man bli eniga om ett Ja skulle det bli ett minimalt Ja till motionen. Men om M röstar Nej eller är splittrade blir det ett Nej till motionen.

Att Bromma nu med största sannolikhet läggs ner skulle lätt kunna tolkas som ännu ett spik i kistan för Ängelholms flygplats. Låt oss hoppas.

Läs:
Ytterligare en SD-representant i Mölndal sprider hat. - Expo
Efter Expos avslöjande – nämndeman utreds. - Expo
Mari Herrey, SD, kan förlora sin plats som nämndeman. - Expressen
Jimmie Åkesson: Det här drabbar alla partier. - SVT
Riksdagsledamot kopplas till kriminell klan i hemlig rapport. - Aftonbladet
Robert Halef: Polisen har lyssnat på skvaller. - Aftonbladet
Halef kan ha utsatts för ett övergrepp. - Lena Mellin i Aftonbladet
Swedavia: ”Inte affärsmässigt driva Bromma”. - Dagens samhälle
Swedavia: Bromma flygplats inte lönsam – flytta trafiken till Arlanda. - Dagens ETC

Inga kommentarer: