onsdag 23 september 2020

Vi och dom

» Oscar

Som pappa till en son med ett funktionshinder blir jag ytterst illa berörd när jag läser hur sverigedumokraten Oscar Sjöstedt så uppenbart gör skillnad i värdet på människor med olika mått av "intellekt".

Bakgrunden är ett uttalande från sverigedumokraten Oscar Sjöstedt som i Riksdagen hade synpunkter på ett asylärende gällande en ung kille från Afghanistan som hade fått asyl på humanitära skäl. Något som tydligen enligt Oscar Sjöstedt var upprörande. Enligt Migrationsdomstolens beslut hade mannen en "lindrig intellektuell funktionsnedsättning". Vilket fick Oscar till att kräva att: - "Vad säger ni om att i stället för att föra en migrationspolitik där vi attraherar människor med lågt intellekt, så för vi en politik där vi attraherar människor med högt intellekt?"

xxxxx
Nu tror jag att för Oscar Sjöstedt har det ingen betydelse hur hög grad av "intellekt" en flykting från Afghanistan har. Dom ska inte ha asyl alls! Att Afghanistan fortfarande är ett av världens farligaste länder har ingen betydelse. I Sverige ska man inte beviljas asyl - punkt. Verkligheten är den att andelen flyktingar från Afghanistan som får asyl i Sverige ligger långt under snittet för Europa. Tusentals unga killar som flytt från Afghanistan och sökt asyl i Sverige där dom sedan fått utbildning i Sverige, lärt sig svenska och för att sedan få avslag på sin asylansökan har sedan sökt sig till t.ex. Frankrike där dom beviljats asyl.

Att funktionshindrade är mindre värda är en ganska typisk nazistisk syn. Under Nazitiden i Tyskland handlade Förintelsen inte bara om att förinta judar. Det handlade om att göra sig av med alla icke önskvärda som var lägre stående. Som judar, romer, homosexuella, krigsfångar och handikappade. Uppskattningsvis ungefär 5.000 barn som fötts med ett handikapp togs från sina föräldrar och medicinerades och gavs så dålig kost att dom avled.

För övrigt är det inte första gången Oscar Sjöstedt avslöjas för sin människosyn. I ett klipp från 2016 berättar Oscar Sjöstedt skrattande om hur han under en tid arbetade på ett fårslakteri på Island där även en grupp tyska nazister också jobbade. Och han berättar då om hur dom skrattande kunde sparka på fårkroppar och kalla dessa för judar. Han tyckte tydligen att det var roligt när dom sprang omkring och heilade.

Ännu tidigare under sin tid som skinheads gick Oscar Sjöstedt tydligen under namnet "Rasse-Oscar". Nu har han stigit i graderna och är SD:s ekonomiskpolitiska talesperson.

På tal om Sverigedumokrater som skitit i det blå skåpet så får tydligen Mari Herrey som jag berättat om tidigare behålla sitt uppdrag som nämndeman trots sitt spridande av vidrigheter på sociala medier. Däremot är det uppenbarligen så att Sverigedemokraterna ännu inte bestämt sig för hur det bli med hennes fortsatta karriär inom partiet.

Hennes partikollega i Mölndal, Thomas Olin, har dock tvingats lämna sina politiska uppdrag i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen osv sedan han "gett uttryck för högerextrema konspirationsteorier och spridit vit makt-propaganda" på sociala medier. Dvs ett ganska normalt beteende från en sverigedumokrat.

Läs lite mer:
Shekarabis svar till Oscar Sjöstedt: ”Be om ursäkt”. - Expressen
Sjöstedt (SD) hånade funktionsnedsatt i riksdagen – får stöd av M-politiker. - Dagens ETC
Här skämtar Sjöstedt (SD) grovt om judar. - Expressen
Mari Herrey, SD, behåller sin plats som nämndeman. - Expressen
Olin (SD) lämnar samtliga uppdrag efter avslöjande. - Expo

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Fler som tycker som jag. Anders Lindberg på ledarsidan i Aftonbladet i dag. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/lE1W5k/sds-drivkraft-ar-forakt-for-svaghet