lördag 26 september 2020

Ansvarsfulla politiker!

» Eller välbetalda rösttryckare?

Vad sysslar våra välbetalda politiker med? Nyligen hölls en omröstning i EU-Parlamentet som handlade om att information om Corona-viruset skulle vara översatt till språk som används av en betydande del av befolkning så att information även skulle nå ut till olika invandrargrupper. Anledningen är att olika invandrargrupper varit överrepresenterade när man utvärderar vilka som drabbats. En starkt bidragande orsak är just att information om råd och regler nått ut dåligt till dessa grupper.

Sara Skyttedal tänker
Kravet gick igenom och alla svenska EU-parlamentariker röstade för det hela. Ja, nästan alla de svenska representanterna röstade för. Två EU-parlamentariker röstade Nej. De båda kristdemokraterna David Lega och Sara Skyttedal röstade faktiskt emot.

Det spännande är egentligen inte att Sara och David röstade emot. Det spännande är deras motivering till att dom röstade emot. Den Konservativa högergrupp i EU-Parlamentet som Kristdemokraterna (och Moderaterna) tillhör hade nämligen rekommenderat att rösta Nej. Så då gjorde Sara Skyttedal och David Lega detta - utan att läsa vad dom röstade. Sara Skyttedal skyllde på sin "stackars gravidhjärna" att hon inte kollade upp vad hon röstade innan hon bara följde påbuden. Vad David Lega skyllde på framgår inte.

Vad är det för parlamentariker vi skickar? Läser dom inte på och bildar sig en egen uppfattning? Är dom bara ditkommenderade knapptryckare? Kan vi finna en förklaring i Sara Skyttedals ökända uppmaning: - "Flyg mer". Hon uppmanade ju till det när debatten började handla om flygets miljöpåverkan. Det bästa man kunde göra enligt Sara Skyttedal var då att flyga mer. Kan det vara detta det handlar om. Nu får hon ju flyga till Bryssel hela tiden! Flyga mer?

Personligen hade jag faktiskt förväntat mig mer, till och med av Sara Skyttedal och David Lega!

Läs:
KD sa nej till att översätta corona-varningar för invandrare. - Expressen

Inga kommentarer: