söndag 20 september 2020

Empatilösa imbeciller

» Den sverigedumokratiska svansen

Flera dagar utan att i princip nämna Sverigedemokraterna? Jag börjar tappa stinget! Fast det finns ju faktiskt annat att tycka till om än dessa knäppgökar. Men i dag tänkte jag ta upp hur det kan gå när Jimmies stormtrupper i den Sverigedumokratiska svansen slår till.

SVT har ju en pågående intervjuserie just nu där alla partiledarna frågas ut. Den dag som intervjun gjordes med Jimmie Åkesson var det aktuellt med avslöjandet av SD:s gruppledare i Haninge, Dennis Askling, som avslöjats med direkt nazistiska idéer i en privat chat. Dennis Askling är tydligen förresten den 4:e gruppledaren i Haninge som tvingats bort sedan valet. Två ytterligare förutom Dennis Askling har avslöjats med att inte kunna hålla inne med sina rasistiska och nazistiska idéer. Medan den fjärde manövrerades bort på annat sätt. Läs mer om Dennis Asklings eskapader på Sven Tycker i tisdags. Dennis Askling var förresten dessutom anställd på Sverigedemokraternas kansli.

Hur som helst fick naturligtvis Jimmie Åkesson frågor av intervjuaren Nike Nylander om ärendet. Att inte fråga om en så aktuell fråga hade varit en direkt skandal.

Dessutom diskuterade i media just då Jimmie Åkessons hostande och snörvlande i Riksdagens talarstol. Han hade ju inte direkt följt råden att hålla sig hemma om man hade de minsta symptom. Alltså fick Jimmie Åkesson även frågor om detta. Vilket ju var lika naturligt.

Men naturligtvis passade detta inte SD-mobben i den Sverigedumokratiska svansen. Enligt denna mobb ska naturligtvis Jimmie Åkesson utfrågas med föredömena Ungern eller Polen som förebild. Snälla frågor och möjlighet för intervjuoffret till monologer.

Den sverigedumokratiska svansen
- ”Det finns en lyktstolpe särskilt reserverad för dig.”

- ”Din hjärndöda fula vänstersubba… Jag kommer inom sinom tid att påminna dig om denna intervju.”

- ”Var och hur – just wait and see.”

- ”Du kanske inte har några barn du är rädd om. Det skulle jag absolut vara i dina kläder.”

- ”Jag tycker synd om dina barn när SD ökar så här mycket.”

Det är några av reaktionerna från mobben i Jimmie Åkessons vänner på SVT:s intervju.

I sedvanlig ordning reagerar Sverigedemokraterna först när deras sympatisörer och representanter uttrycker sig så att det kommer till andras kännedom. - "Empatilösa imbeciller" var Jimmie Åkessons reaktion på attackerna. Att dom inte kan hålla sin ilska inom den egna gruppen utan sprider dumheterna så att SD får dåligt rykte! Det är verkligen synd om Jimmie Åkesson att hans sympatisörer inte kan hålla tyst i offentligheten.

- "Jag förstår att man kan bli både upprörd och förbannad när man tycker att statstelevisionen fokuserar på trivialiteter samtidigt som landet står i lågor"

Så förklarar Jimmie Åkesson för övrigt varför hans stormtrupper blivit så arga. Själv tycker jag inte att det är "trivialiteter" att företrädare och anställda hos Sveriges tredje största politiska parti visar sig ha nazistiska sympatier och direkt tar avstånd från demokratins principer.

Sverigedumokraterna

Läs:
Oacceptabelt att SVT:s programledare utsätts för hot. - Sveriges Radio
Jimmie Åkesson om dödshoten mot SVT-ankaret: ”Imbeciller”. - Aftonbladet
Åkessons svar efter dödshoten: ”Imbeciller”. - Expressen

Inga kommentarer: