fredag 11 september 2020

EU-samarbete?

» Om avsaknad av kristet kärleksbudskap

På den grekiska ön Lesbos har flyktinglägret Moria brunnit ner. Här bodde över 12.000 flyktingar som ingen vill ta ansvar för. 4.000 av dessa var barn. Dom släpps inte vidare så att dom kan söka asyl i något land och i Grekland kan dom inte söka asyl. Allt en effekt av det faktum att ingen vill ta emot flyktingar medan antalet flyktingar i världen hela tiden ökar. I sin jakt på en trygg framtid utan krig och förföljelse hamnar dom i fruktansvärda flyktingläger. Och nu inte ens detta på den grekiska ön Lesbos. Ett 10-tal EU-länder, bland annat Norge, har lovat att ta hand om några hundra av barnen.

I SVT:s Morgonstudion diskuterade de båda Europaparlamentarikerna Malin Björk (Vänsterpartiet) och Sara Skyttedal (Kristdemokraterna) vad andra medlemsländer i EU kan göra för att hjälpa EU-medlemmen Grekland och flyktingarna.

EU taggtråd
Från Sara Skyttedal var det uppenbart att det inte fanns något intresse eller anledning för övriga EU-länder för att stötta EU-medlemmen Grekland. Inte ens EU-supportern Sara Skyttedal tycker tydligen att EU-länder ska hjälpa varandra. - "Det är mänskligt att bli berörd, men som politiker måste man kunna hålla huvudet kallt och ha en politik som håller." Så förklarar kristdemokraten Sara Skyttedal varför hon tycker att Grekland får lösa det här bäst dom kan. Övriga medlemsländer måste hålla huvudet kallt och vända ansiktet bort. Sara Skyttedal har också konstaterat att de flesta flyktingar som fanns i lägret som inte längre finns kommer från Afghanistan. Och även om det är ett av de farligaste länderna i världen så har dom inte rätt till asyl hävdar kristdemokraten. Och eftersom Sara Skyttedal har konstaterat att dom inte har rätt till asyl så ska dom inte heller ha rätt att söka asyl.

Är Sara Skyttedal (liksom hennes partiledare Ebba Busch) verkligen på riktigt? Representerar dom ett parti som har någon form av kristen värdegrund? Vet dessa okänsliga batongpolitiker vad det kristna kärleksbudskapet innebär? Skäms dom inte det minsta? Har dom fått sina moraliska värderingar totaltförstörda av den kristna sekten Livets Ord?

Kära Malin Björk du har mitt fulla stöd. Jag tycker att Kristdemokraterna ska skämmas att använda ordet "Krist" i sitt partinamn. Det är dags att byta namn. Jag kan acceptera att man behåller "Demokraterna" trots allt. Batongdemokraterna? Kan det vara något? Ni får tipset helt gratis av mig. Konsultfirmor och reklammakare kan ta dyra slantar för att arbeta fram ett nytt namn. Ni får det gratis av mig.

Läs:
Skyttedal och Björk oense om flyktingarna i Moria. - Expressen
Tusentals migranter hemlösa efter branden. - Expressen

Inga kommentarer: