måndag 7 september 2020

En dålig måndag

» Skandalöst

Kommer ni ihåg kommunalrådet i Kungsbacka Hans Forsberg. Han är förresten moderat! Han såg till att han var Västsveriges högst betalda politiker. Trots att Kungsbacka inte tillhör de största kommunerna. Men högst lön fick han igenom.

Jag är arg
En grupp som han tyckte borde försörja sig på annat sätt var romska tiggare. Så mot dom drev han igenom ett tiggeriförbud. Fast se'n kom han på ett bättre sätt för en del av dom att försörja sig på. Prostitution! Han gick så långt i sin uppoffring för att stötta prostituerade romer att han själv utnyttjade en sådan.

Det var ju dock inte det allra smartaste Hans Forsberg gjort. Att åka fast för sexköp är nog inte det smartaste en högt uppsatt politiker kan avslöjas med. I Sverige är det sexköparen som är den kriminella. Samt då den som organiserar människohandeln alltså.

Hans Forsberg tvingades lämna sitt högt betalda uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka. Men nu visar det sig att Hans Forsbergs sexköp var kanske inte så osmart trots allt. Det har nu kommit en utredning som förvaltningen i Kungsbacka beställt av Sveriges Kommuner och Regioner (det som förr hette SKL - Sveriges Kommuner och Landsting). Den gör det klart att Hans Forsberg har rätt till visstidspension på 58.460 kronor i månaden från det att han tvingades lämna sitt uppdrag (pga kriminella handlingar) och fram tills dess att han fyller 65 år och går i ålderspension om snart 10 år.

Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad vårdpersonalen i Kungsbacka, som inte tjänar på långa vägar så mycket, funderar på när Hans Forsberg får nästan 60.000 kronor i månaden utan att behöva göra ett enda dugg och detta eftersom han begått en brottslig handling.

FY FAN!

Läs:
Utredningen klar: Hans Forsberg har rätt till ekonomiskt stöd trots sexköp. - SVT Halland
Klart: M-toppen har rätt till sex miljoner. - Göteborgs-Tidningen
Sexköpande politiker har rätt till pension. - Aftonbladet

Inga kommentarer: